MOSAIK - small header logo
Væksthuse Aarhus

Bæredygtig innovation i kulturen

Foto: Kasper Hornbæk

Ni kulturinstitutioner i Aarhusregionen har arbejdet med innovative løsninger, hvor bæredygtighed er omdrejningspunktet.

I en verden, hvor kravet om bæredygtighed vokser fra gæster, sponsorer og offentlige myndigheder, træder kulturinstitutioner ind i en ny æra af ansvar og muligheder. For mange kulturinstitutioner er bæredygtighed en kompleks og udfordrende opgave. VisitAarhus ønsker med projektet, at sætte fokus på bæredygtighed som omdrejningspunkt for udvikling af forskellige områder, der understøtter kulturinstitutionernes arbejde med at tiltrække internationale gæster, øge borgeropbakningen og bidrage til destinationen som et grønt rejsemål. I arbejdet med dette potentialeområde har ni udvalgte kulturinstitutioner i Aarhusregionen har været igennem konkrete tilrettelagte innovationsforløb.

Med projektet ønsker VisitAarhus en nytænkning af innovation, hvor bæredygtighed er omdrejningspunktet. Kulturinstitutionerne opfordres til at samarbejde om løsninger, skabe partnerskaber, dele de gode læringer og sammen udforske vejen til en mere bæredygtig fremtid. Målet er at styrke kulturens forretningsgrundlag i en tid, hvor bæredygtighed ikke blot er en forventning, men en grundlæggende betingelse.

VisitAarhus stræber efter at skabe positiv forandring på flere niveauer. Projektet ønsker at støtte kulturen i at udforske nye forretningsmuligheder og formidlingsformer inden for bæredygtighed. Samtidig ønsker projektet at fordybe kendskabet til målgrupper med en voksende interesse for bæredygtighed og indsamle værdifuld viden og data fra konkrete tiltag.

Projektet er støttet af

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse