MOSAIK - small header logo
Energimuseet

Energimuseet

Foto: Energimuseet

Energimuseet har fokuseret på fire centrale tests, herunder gæsteopfattelse, kendskab til museet i nærområderne, præferencer for bæredygtige turister og synergi mellem sociale medie-annoncer og hjemmeside

Energimuseet begav sig ud på en spændende rejse med et ønske om at forbedre formidlingen af grøn omstilling og energihistorie til deres forskelligartede gæster. De ønskede at forstå, hvordan de bedre kunne tilpasse udstillingerne til forskellige målgrupper og om der var en afvigelse mellem, hvad museet ønskede at formidle, og hvad gæsterne faktisk forventede at opleve.

Med et ønske om konkret output stræbte museet efter at afdække, hvordan deres gæster opfattede dem, især om bæredygtige turister prioriterede at besøge Energimuseet på grund af dets grønne profil. De søgte efter konkrete og tilgængelige metoder til at teste deres hypoteser.

Nye værktøjer til test

Forløbet blev faciliteret af Innovation Lab og konsulent Jarle Fink Kondrup gennem workshops, der hjalp med at prioritere indsatsområder og udvikle praktiske værktøjer til at teste hypoteser og indsamle valide data. Energimuseet blev overrasket over effektiviteten af simple og gennemtænkte tests, der udgjorde grundlaget for deres læring.

Energimuseet fokuserede på fire centrale tests, herunder gæsteopfattelse, kendskab til museet i nærområderne, præferencer for bæredygtige turister og synergi mellem sociale medie-annoncer og hjemmeside. Resultaterne af disse tests blev præsenteret i en omfattende rapport, der fungerede som en øjenåbner og vil danne grundlag for fremtidige tiltag.

Værdifulde indsigter til fremtidig brug

Konklusionen af innovationsforløbet hos Energimuseet viser en betydelig læringsproces. De har opnået værdifuld indsigt gennem de valgte metoder og tests, og det har styrket deres evne til at forstå gæsterne, deres præferencer og strategiske fokusområder. Energimuseet har opdaget potentialet i at anvende ressourcer effektivt for at undersøge og teste hypoteser, hvilket vil informere deres fremtidige strategier og forbedre deres forståelse af gæsternes behov og præferencer.