Museum

Wonderful Copenhagen kalder på virksomheder og kulturinstitutioner til kickstart-projekter

2.11.2020
Foto: Ida Høyrup

Nye løsninger på udfordringer forbundet med COVID-19. Det er omdrejningspunktet for to nationale kickstart projekter i regi af Dansk Storbyturisme, som i dag åbner for rekruttering af virksomheder og kulturinstitutioner.

Turisme uden fingeraftryk, nye oplevelsesformater og højere hygiejne. Det er nogle af de krav, turisme og kulturlivet skal levere på den kommende tid. COVID-19 har ramt storbyturismen som en hammer, og behovet for at gentænke produkter og skabe nye løsninger har aldrig været større.  

Kickstart Kulturturismen og Kickstart Innovationen er to nationale projekter, der skal udvikle nye løsninger, som styrker Danmarks storbyer som turismedestinationer. Løsninger, der virker under den nuværende virus-krise, men som også gerne skaber en bedre oplevelse i en ikke COVID-19 sammenhæng.

Læringer fra tidligere projekter

Kulturprojektet bygger på erfaringer i Wonderful Copenhagens afsluttede projekt, Tourism+Culture Lab og tilbyder kulturinstitutioner at teste nye oplevelsesformater og løsninger, der styrker deres attraktivitet og dermed forretning.

Kickstart Innovationen bruger læringer fra det afsluttede projekt TourismX og sigter mod at styrke udviklingen og fremskynde lanceringen af nye produkter, der kan hjælpe branchen

Projekterne kører begge i regi af det nationale udviklingsskab Dansk Storbyturisme, der er forankret hos Wonderful Copenhagen med VisitAarhus, Destination Fyn og Destination Nord som partnere og med finansiering fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og de fire partnere.

Fælles for projekterne er, at de skal skabe nye løsninger, som kan styrke erhvervet i en tid, hvor der er akut behov for hjælp.

I dag, mandag, udsender begge projekter et såkaldt Open Call for at rekruttere virksomheder og kulturinstitutioner til at deltage.

DEB

Foto:DEB

Kickstart Kulturturismen i storbyerne

OPEN CALL: Kickstart Kulturturismen

Foto: Wonderful Copenhagen

Projekterne har netop åbnet for rekrutteringen af virksomheder og kulturinstitutioner. Konkret søger Kickstart Innovationen 10 virksomheder til at deltage i individuelle accelerationsforløb, hvor der fokuseres på at udvikle et produkt eller en service og til hurtigere at få det på markedet. Der afsættes 175.000 kr. til hvert forløb.

Kickstart Kulturturismen vil køre 15 kultur-test-labs, hvor de udvalgte kulturinstitutioner bliver en del af et innovationsforløb med udvalgte eksperter, hvor de vil udvikle nye oplevelsesformater, der tilpasser produktet til en COVID-19 sammenhæng. Der bliver som minimum 100.000 kr. per testlab.

Læs mere om Open Call for Kickstart Kulturturismen og Kickstart Innovationen.

 

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse