Pink Design

Kickstart Innovationen

Foto: jeppe sørensen

Acceleration af digitale løsninger til turismebranchen, så de kommer hurtigere på markedet og gør en forskel

Kickstart Innovationen var et forløb, der havde til formål at kickstarte storbyernes turismeomsætning gennem accelererede udviklingsforløb med udvalgte virksomheder.
Dansk Storbyturisme, som består af Destination Nord, Destination Fyn, VisitAarhus og Wonderful Copenhagen, udvalgte i samarbejde 10 virksomheder, som deltog i et fire måneders accelerationsforløb.

Projektets formål

Nye partnerskaber, eksperimenter med nye teknologier og innovative løsninger i fokus i forløbet. De 10 udvalgte virksomheder udarbejdede og testede digitale løsningsforslag på nogle af de udfordringer for turismebranchen, der var opstået i forbindelse med pandemien.

COVID-19 medførte nye behov og adfærdsmønstre for storbyens gæster. Udfordringerne var mange da rejse-, forbrugs- og adfærdsmønstre ændrede sig radikalt, i takt med at COVID-19 restriktionerne var blevet en del af vores hverdag og mindset. Dansk Storbyturisme igangsatte dermed projektet Kickstart Innovationen, som en del af en fælles, national indsats for at genrejse dansk turisme fra konsekvenserne af corona-pandemien.

De 10 udvalgte virksomheder har afsluttet i accelerationsforløbet, som fokuserer på udviklingen af digitale produkt- og serviceløsninger, der kan hjælpe med at øge omsætningen hos turismevirksomheder. Læs mere om de endelige løsninger nedenfor.

Projektets proces

Under udvælgelsen af de 10 virksomheder, blev der lagt vægt på følgende kriterier og bedømt af et nøje udvalgt ekspertpanel, bestående af tre eksperter inden for teknologi, forretningsudvikling samt bæredygtighed. De tre eksperter blev assisteret af en ekspert fra hver storby, med kendskab til storbyen og dens turisme. 

  • Efterspørgsel – Hvem er målgruppen og hvad er deres behov for løsningen?
  • Modenhed – Er løsningen blot en tanke eller er der allerede noget som kan testes? 
  • Eksekveringstid – Hvor lang tid vil det tage at implementere?
  • Merforretning - Bidrager løsningen til at andre virksomheder kan skabe forretning og/eller kan andre virksomheder bygge ovenpå løsningen?
  • Skalerbarhed – kan løsningen skaleres i Danmark og/eller internationalt?
  • Bæredygtighed – er der et socialt eller klimaorienteret aspekt i løsningen?
  • Teamet – har teamet de relevante kompetencer til at realisere løsningen?
  • Virksomheden – er virksomheden rustet til at deltage i accelerationsforløbet? 

 

Accelerationsforløbet varede 4 måneder, hvor der blandt andet indgik to dages bootcamp, et sparringsforløb med et tilpasset Advisory Board til hver virksomhed, netværksarrangementer og en afsluttende dag med pitchrunder og feedback.

Kickstart Innovationen blev projektledt af Wonderful Copenhagen og gennemført i regi af Dansk Storbyturisme i samarbejde med VisitAarhus, Destination Nord og Destination Fyn. Kickstart Innovationen blev støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Kontakt

Vil du vide mere?

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Jakob Christian Ipland

Head of Projects & Innovation

jci@woco.dk

Partner logoer