Kickstart Kulturturismen

Kickstart Kulturturismen

Foto: Collage

Kulturen er en af de væsentligste grunde til, at vi kan tiltrække gæster til vores storbyer. Derfor sætter initiativet Kickstart Kulturturismen kulturen i centrum for en kickstart af storbyturismen i Danmark ifm. COVID-19-pandemien.

Derfor sætter dette initiativ ekstra fokus på storbyernes kulturoplevelser og hjælper kulturinstitutionerne med at agere i en ny virkelighed med ændret gæsteadfærd, nye præferencer og rejsemønstre. Gennem ny viden, målrettet kommunikation og udvikling af nye forretningsmodeller skal vi sikre en fortsat værdiskabelse mellem turisme og kultur.

Projektet eksekveres i regi af Dansk Storbyturisme, som har sekretariat i Wonderful Copenhagen, og er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og gennemføres i samarbejde med VisitAarhus, Destination Nord, Destination Fyn, Københavns Kommune og Helsingør Kommune.

Viden om kulturturismen under COVID-19

Rapporter om kulturgæsten

Bliver klogere på Silverbullets rapport om kulturgæsten under COVID-19 og TCI rapporten om den internationale gæsts rejselyst og præferencer.

Se afholdte webinarer

Se webinarer, der sætter fokus om hhv. kulturgæstens rejsepræferencer og behov under COVID-19 og et webinar, der viser, hvordan du skaber tryghed i oplevelsen.

Hurtig intro til kulturgæsten efter COVID-19

Mød en coronaforskrækket kulturforbruger

Projektets aktiviteter eksekveres i tre spor:

Spor 1: Data, viden og værktøjer
Dette fælles, tværgående spor har til formål målrettet at hjælpe kulturinstitutionerne med hurtigst muligt at generere ny omsætning i en post-corona kontekst. I en kickstart af kulturturismen er nøglen opdateret viden, prognoser og data, der omsættes til konkrete anbefalinger og initiativer, der kan hjælpe kulturinstitutionerne på fode hurtigst muligt. Udviklingen i turismemarkedet følges tæt, så vi sikrer en fokuseret målgruppetilgang og stærk forståelse for de forskellige turistsegmenter, der over tid vil genoptage rejseaktiviteten. Derudover skal nye post-corona rejsemønstre og rejseværdier identificeres og sættes i relation til kulturpræferencer og -forbrug, herunder fokus på at gøre kulturoplevelsen tryg i en post-corona kontekst.

Dyk ned i værktøjskassen til kulturinstitutioner

Foto: Daniel Rasmussen

Spor 2: Forretnings- og produktudvikling
Nye krav til oplevelsesformater, ændrede gæstepræferencer og udfordrende forretningsvilkår for kulturerhvervet kræver nytænkning og innovative løsninger for at sikre kulturinstitutionernes attraktivitet og overlevelse i en post-corona-tid. Der er således behov for udvikling af konkrete, agile og effektive forretningsmodeller til kulturinstitutionerne og resten af turismeerhvervet i forhold til at tilgå post-corona-gæster, der vil have nye præferencer, ændrede værdier og en anden pengepung. Målet er at sikre kulturinstitutionernes attraktivitet og overlevelse i en post-corona-tid med ændrede vilkår.

Spor 3: Forbrugs- og omsætningsmaksimering gennem øget kulturforbrug
Riget fattes penge, og kulturen måske mest af alt. Formålet er – bl.a. gennem brug af viden og værktøjer - at kickstarte kulturforbruget til at skabe øget omsætning i kulturinstitutionerne. Det kan være gennem målrettede kulturfortællinger, der eksponeres over for potentielle kulturturister gennem sociale medier, communities og via influencers. Derudover er der fokus på nye samarbejder på tværs af turisme-værdikæden, der kan understøtte et øget forbrug.

Relateret indhold

Kickstart toolkit

Få materiale og inspiration til digital markedsføring, der kan kickstarte din forretning efter coronanedlukningen. Gå på opdagelse i værktøjskassen eller søg viden og data om, hvordan branchen bedst navigerer under og efter nedlukningen.

Værktøjer

Gå på opdagelse i vores forskellige værktøjer, der er udviklet til forskellige dele af branchen. Så uanset om du er ved at starte en turisme virksomhed, arrangere en kongres eller ønsker at udvikle din kulturinstitution finder du noget, der er relevant for dig.

Viden om turismen post-corona

Her samler vi viden, der gør os klogere på de konsekvenser COVID-19 har for turismen, og hvordan vi som branche handler i en ny og udfordrende virkelighed.

Projektet er støttet af: