MOSAIK - small header logo
MOSAIK - front page header

Om Mosaik

Foto: MOSAIK

MOSAIK er Dansk Storbyturismes fælles platform for viden og forretningsudvikling i mødet mellem kultur og turisme.

På MOSAIK kan du finde relevant viden, cases og rapporter inden for kultur og turisme. Formålet med platformen er at stille viden til rådighed, som kan styrke kultur- og oplevelsesaktører i forretningsudvikling og på sigt styrke kulturturismen nationalt.

Læs mere om tankerne bag MOSAIK, relevante kulturprojekter og Dansk Storbyturisme herunder.

 

Hvad er MOSAIK?
 

MOSAIK er en ”værktøjskasse” for kultur- og oplevelsesaktører med viden og inspiration til forretningsudvikling. MOSAIK er udviklet som en indgang til viden og inspiration til forretnings- og publikumsudvikling. MOSAIK består af konkrete værktøjer, inspirerende cases, informative webinarer og de seneste analyser vedrørende kulturgæster og kulturturisme.

Platformen er udviklet og drevet af Dansk Storbyturisme, som består af partnerne Wonderful Copenhagen, VisitAarhus, Destination Fyn og Destination Nord. MOSAIK er støttet af Erhvervsministeriet. 

Alt indhold er skabt på baggrund af tidligere og eksisterende udviklingsprojekter inden for kulturturisme. Platformen vil løbende blive opdateret med nyt indhold i takt med Dansk Storbyturismes videre arbejde inden for kulturturisme.

Udviklingsselskabet Dansk Storbyturisme har til formål at udvikle initiativer på storbyområdet i et tæt samarbejde de fire danske storbyer imellem.

 

HVORFOR ”MOSAIK”?
 

MOSAIK bygger på idéen om en mosaik, som ét hele samlet af mange forskellige dele. Nøjagtigt som et stærkt kultur- og oplevelseserhverv, sammensat af mange forskellige typer af aktører og oplevelser. Og en platform, sammensat af viden og inspiration i mange forskellige former.

 

MØDET MELLEM KULTUR OG TURISME
 

Kulturen skaber stor værdi for turismen – men turismen skaber også værdi for kulturen. Der er tale om en gensidig værdiskabelse. 

De seneste tal fra VisitDenmark (2019) viser, at en stor del af de internationale turister, særligt storbyturisterne, rejser til Danmark for at opleve og udforske en destinations kulturelle oplevelser – herunder også gastronomi, byliv og den lokale atmosfære. Derfor er et stærkt og attraktivt kulturliv vigtigt for turismen.

En stor del af storbyturisterne kan kategoriseres som kulturturister - en attraktiv målgruppe, da storbyturister i gennemsnit har et højere døgnforbrug end f.eks. kyst- og naturturister. Turisterne er attraktive for kulturen, fordi de kan skabe omsætning, der kan omdannes til udvikling af nye kulturtilbud til gavn for både turister og lokale.

 

Tilmeld dig MOSAIK Nyhedsbrev

Ikon af brev ( email )
Wonderful Copenhagen

 

Vil du have besked direkte i indbakken om nyt indhold på MOSAIK, som nye værktøjer, guides, analyser eller podcast? Og vil du være en af de første til at høre om Dansk Storbyturismes aktiviteter og events vedrørende kulturturisme?

Partnere bag MOSAIK

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Kontakt

Signe Krarup Hansen SKR
For yderligere information, kontakt venligst

Senior Manager – Culture

skr@woco.dk

Læs også

Familie i Helsingør ved vandet
Cases
Urban outdoors in Copenhagen
Temaer