Presse

COVID-19 giver Københavns cykelfortælling internationalt momentum

Foto: Wonderful Copenhagen

I en historisk vanskelig tid udnytter Wonderful Copenhagen en styrket interesse for cyklisme til at dele Københavns tohjulede fortælling med internationale medier og eksponere hovedstadens position som verdens bedste cykelby.

Cykelturen giver god motion, en rennere by og så er det en sikker måde at gebærde sig rundt i forhold til smitterisiko. Det har man blandt andet fået øje på i Italien, hvor cykler er blevet revet ned fra hylderne under nedlukningen.

Men i Rom og Milano fylder bilerne vejene, og der har rejst sig en decideret bevægelse for bedre forhold for cyklister. Den indsigt og Wonderful Copenhagens særlige fokus på cykelfortællingen frem mod Tour de France – Grand Départ skaber et stærkt momentum for at promovere verdens bedste cykelby overfor udenlandske medier.

På trods af COVID-19 lykkedes det i sommer i samarbejde med VisitDenmark at arrangere besøg fra både Italien og Spanien med store produktioner fra italienske RAI, SEVA-Project, Bike Italia og det spanske nationale tv-selskab TVE.

Store italienske produktioner

Godt 1,7 million seere fulgte med over de to aftener, Italiens nationale tv, RAI, satte fokus på Danmark og ikke mindst cykelbyen København med to episoder af det populære outdoor-format Overland. Begge afsnit var aftenens mest sete udsendelse, og de bliver genudsendt og kan streames i Italien på RAI og senere også internationalt via Amazon Prime.

Green Kayak

Foto:Wonderful Copenhagen

Eremitage slottet

Foto:Wonderful Copenhagen

Presse

Foto:Wonderful Copenhagen

Den første udsendelse bød på en cykeltur på den UNESCO listede parforce-rute og det smukke landskab, der kan opleves i Nordsjælland, hvor tv-holdet cyklede i Dyrehaven og overnattede i Gribskov. Men også med besøg i byen, hvor de blandt andet sejlede med Green Kayak og var forbi Tivoli. Det næste afsnit satte fokus på byens cykelløsninger gastronomi og mikrobryggerier.

Wonderful Copenhagen stod også for at arrangere SEVA-Projects besøg i København, som var udvalgt som et eksempel på en by, der har fremtidens grønne løsninger. SEVA-Project producerede en dybdegående dokumentar om de løsninger, der gør København til verdens bedste cykelby. Det er muligt at se et kvarter af udsendelsen, der ligger gratis tilgængeligt på Youtube.

Wonderful Copenhagen og VisitDenmark har ligeledes lavet et samarbejde med Bike Italia, der blandt andet førte til en udsendelse fra København, hvor Wonderful Copenhagens Giuseppe Liverino viste rundt i byen på cykel med livekameraer på styr og hjelm.

Endeligt besøgte spanske TVE også hovedstaden i løbet af sommeren, og de er ved at lægge sidste hånd på to produktioner, der har fokus på København og ikke mindst byens cykelfortælling.

For Wonderful Copenhagen er det en del af bæredygtighedsstrategien, Tourism for Good, at dele Københavns grønne løsninger med verden, ligesom bæredygtighed er en væsentlig del af byens brand. Endeligt er cykelfortællingen og byens udendørs oplevelsestilbud et særskilt fokus under COVID-19, da mange ønsker at rejse på en måde, der mindsker smitterisikoen.