Springvand

Kunsten

Foto: Mathies Jespersen

Ny digital platform, der sikrer crowd management

Kunsten er et moderne kunstmuseum i Aalborg, hvor besøgende kan opleve dansk og international kunst fra 1900-tallet og frem til i dag.

Kunsten har i Kickstart Kulturturismen udviklet et bookingsystem, som skal gøre det nemt for deres besøgende at booke et forløb til fx guidede ture, sociale arrangementer eller lignende typer arrangementer, som er udover den almindelige entre. Med det nye system ønsker Kunsten således at optimere deres ressourcer, kapacitet og belægningsgrad samt højne brugeroplevelsen. 

 

UDFORDRINGEN

Kunsten blev lukket ned under COVID-19, og forventede at der vil være gældende restriktioner, når museet åbner igen. Derfor ønskede Kunsten at bruge Kickstart Kulturturismen som en mulighed til at udarbejde et format, der kan give museumsgæsten et trygt besøg med mulighed for at skabe afstand til andre gæster efter museets genåbning.

 

PROCESSEN

Kunsten har i processen undersøgt muligheden for at oplevelser kan tilrettelægges, så der kun deltager relationer fra gæstens egen ”boble” og dermed imødekommer gæsternes nye forventninger til sikkerheden på museet. Kunsten har yderligere undersøgt muligheden for billetkøb, booking af guidede ture og mersalg via den nye digitale platform.

Førhen håndterede Kunsten bookingprocessen manuelt, hvilken krævede mange ressourcer. Med det nye system ønsker Kunsten således at optimere deres ressourcer, kapacitet og belægningsgrad samt højne brugeroplevelsen. Formålet med projektet er at bygge videre på Kunstens CRM-løsning, som håndterer eksempelvis tilmeldinger til events, men begrænses i forhold til at håndtere tilmeldinger til omvisninger og bookninger fra partnere, såsom institutioner eller privatpersoner, som ikke allerede er oprettet i CRM. Derfor arbejdes der på en alternativ løsning, hvor en tredjepartsløsning til håndtering af disse arrangementer, workshops, etc. håndteres.

 

RESULTATER

Kunsten vil effektmåle ved at foretage interne test og evalueringer af prototypen på løsningen. Senere vil Kunsten foretage kvalitative brugertest med rekrutterede brugere. 

 

Ved spørgsmål til projektet, eller andre aktiviteter vedrørende kulturturisme, send en mail til kultur@woco.dk.

 

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Læs mere om Kickstart Kulturturismen

Kickstart Kulturturismen
Kickstart Kulturturismen
testlabs
KULTUR-TEST-LABS
Webinar
Webinarer: Kulturen under og efter Covid-19
Gangbro på SMK med turister
Kulturgæsten rejselyst og præferencer under Covid-19