Gangbro på SMK med turister

Kulturgæsten rejselyst og præferencer under Covid-19

Foto: Daniel Rasmussen

Covid-19 havde store konsekvenser for den europæiske turisme. Dyk ned i to rapporter, der undersøger storbyturisternes præferencer, behov og rejselyst under pandemien.

Med initiativet Kickstart Kulturturismen blev kulturen sat i centrum for at løfte storbyturisme i Danmark ovenpå konsekvenserne af COVID-19.

I 2020 blev den europæiske storbygæsts rejselyst, præferencer og behov under pandemien undersøgt som led i projektet. Undersøgelsen blev i 2021 fulgt op med to nye analyser, som undersøger danske og europæiske kulturgæster og storbyturisters rejselyst og præferencer. Læs rapporterne nedenfor.

Se analysernes vigtigste pointer i filmen i her:

Kulturgæsten i sommermånederne 2021


Rapporten sammenligner både sommeren 2021 med det foregående år og undersøger danskernes fremtidige kulturforbrug.

Analysen bag rapporten er udarbejdet i et samarbejde mellem partnerne bag Kickstart Kulturturismen, Silverlining og Kvistgaard+HIRD. Analysen er baseret på interviews med 1.011 danskere samt dybdeinterviews med repræsentanter fra danske kulturinstitutioner.

 

City Break Planning


Rapporten undersøger, hvordan internationale turister udvælger destinationer og planlægger ”city breaks”; en kort storbyferie.

Rapporten er skabt i samarbejde med TCI Research i sommeren 2021. Analysen er baseret på online interviews af i alt 3.500 respondenter fra Frankrig, Tyskland, Holland, Norge, Sverige og Storbritannien.

Water Pavilion by Jeppe Hein
MOSAIK: Viden og forretningsudvikling i mødet mellem kultur og turisme
Kickstart Kulturturismen
Kickstart Kulturturismen
Kickstart Kulturturismen
Tillidsskabende kommunikation i kulturbranchen
webinar kultur
Wonderful Copenhagen sætter fokus på tryghed i kulturoplevelsen

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse