sidewalk cafe with bikes

Call til Copenhagen Travel Lab

21.6.2021
Foto: Maria Sattrup

Kan I bidrage til at gøre fremtidens turisme mere digital og bæredygtig? Så har vi måske en plads til jeres virksomhed på vores næste forløb for vækstparate virksomheder.

Vi søger 10 stærke virksomheder, som har lyst til at hjælpe hovedstaden i førertrøjen som en grøn og innovativ destination. Fra 21. juni 2021 kan I ansøge om at deltage i Copenhagen Travel Labs forløb for SMVer, nye iværksættere som etablerede virksomheder. Målet er at styrke udviklingen af hovedstadens turisme i en mere digital og bæredygtig retning, og sætte gang i et generelt kompetenceløft på tværs af erhvervet.

Ansøg digitalt her

Hvad får I?

Vi tilbyder et eksklusivt udviklings- og læringsforløb på fire måneder. Sparring og feedback fra et kompetent panel af eksperter, et udviklings- og testbudget på 100.000 kr. og nye muligheder for test og partnerskaber gennem Wonderful Copenhagens erhvervsnetværk.

Fokus vil gennem forløbet være på de udfordringer og behov, I har ift. at tage jeres forretning til det næste niveau.

Hvem er I?

I er nye iværksættere, en etableret SMV eller noget midt i mellem, med en digital løsning der hjælper til at gøre turismen grønnere og mere bæredygtig i Hovedstaden og på sigt nationalt som internationalt.

I skal arbejde på fuld tid med jeres projekt, have et dansk CVR-nummer, og vise at konceptet er længere end blot på ide-stadiet for eksempel ved at vise tidlige test, beta version, partnere eller lignende.

Løsningen

Vi leder efter grønne og bæredygtige løsninger til turismen, der gør brug af de mange nye digitale muligheder og teknologier.

Vi tolker bæredygtighed bredt, og kan se flere forskellige tilgange til området. Tidligere har vi blandt andet haft en IOT-løsning med sædevarmer til udendørsservering på restauranter og en digital løsning, der samler kulturoplevelser til børn, så forbruget af legetøj minimeres. Mulighederne er mange og rammerne frie.

Så hvis I er passioneret omkring bæredygtige og digitale løsninger til turismeerhvervet, og har den rigtige idé – så send os jeres ansøgning!

Kriterier for udvælgelse

 • Hvor innovativ og unik er idéen?
  - Bidrager den med ny værdi til for turismen i storbyen?
 • Hvad er det forretningsmæssige potentiale?
  - Er forretningsideen skalerbar og er den valideret af kunder, investorer eller andre?
 • Hvorledes bidrager løsningen til digitalisering og bæredygtighed
  - Bidrager den digitale løsning til at skabe bæredygtig turisme og hvorledes udnyttes nye digitale muligheder?
 • Hvilke kompetencer og erfaring har teamet
  - Har teamet kompetencerne og ressourcerne til at indfri løsningens potentiale?

Vigtige datoer

Ansøgning og udvælgelse

 • Ansøgningsfrist: 15 august kl. 23:59
 • De udvalgte får besked 23. august
 • Ansøg her

Foreløbige program

 • 1. - 2. september: bootcamp deltagelse påkrævet
 • 16. - 17. september: Deltagelse i TechBBQ
 • 08. december: Demo Day
 • 09. - 17. december: individuelle 1:1 møder med fokus på next step

Mød tidligere deltagere

Se video med Stay Seat og læs om tidligere deltagere, der har været med i lignende forløb.

Hvem er vi?

Copenhagen Travel Lab er Wonderful Copenhagens enhed for virksomhedsrettet turismeinnovation, der arbejder på at styrke innovationen i turismeerhvervet og omstillingen til et marked i konstant forandring. Vi vil finde sammen med erhvervet finde de nye løsninger, teste dem af og inspirerer turismebranchen til at løfte deres kompetencer for iværksætteri, innovation og bæredygtighed, så vi samlet kan styrke turismens fremtidige konkurrenceevne.

Aktiviteterne gennemføres af Wonderful Copenhagen som en del af den fælles genopretningsplan for turismen i hovedstaden.

Lene Schackinger Juhl LSJ
For mere information:

Senior Manager – TravelLab

lsj@woco.dk