Wonderful Copenhagen
Væksthusene

Science Museerne

Take away oplevelse til børnefamilier

Science Museerne hører under Aarhus Universitet og omfatter Steno Museet og Herbariet i Universitetsparken, Væksthusene i Botanisk Have samt Ole Rømer-Observatoriet i Højbjerg.

COVID-19 har understreget, hvor vigtigt det er at tænke museumsoplevelsen bredere end kun som noget, der foregår på museerne. Med dette in mente vil Science Museerne i Kickstart Kulturturismen arbejde med et koncept, hvor en del af museumsoplevelsen flyttes ud af museerne.

Science Museerne ønsker at skabe et tilbud til børnefamilierne, når de er i sommerhus i Østjylland, enten som ejer eller som lejer, og vække deres interesse for naturvidenskab. Museerne lancerer derfor et koncept kaldet ”Science take-away”, hvor gæsterne kan købe en pakke via museernes webshop, som kan give adgang til både digitale og fysiske oplevelser. ”Science take-away”-pakken består af spændende ting og aktiviteter, som også knytter sig til museerne. Som en del af konceptet vil der også afholdes webinarer om faglige emner i børnehøjde, guidelines til eksperimenter, blogs, mm.

Klik her for at læse om de 16 andre kultur-test-labs og deres løsningsideer.