MeetDenmark logo
laptops

Innovation og iværksætteri

Foto: Marvin Meyer

Et højt innovationsniveau er vigtigt, hvis dansk erhvervs- og mødeturisme fortsat skal være konkurrencedygtig og tiltrække international forretning. Udvikling af startups og et tættere samspil mellem iværksættere og turismens etablerede virksomheder skal styrke innovationen.

Covid-19 ramte erhvervs- og mødeturismen hårdt. Efterspørgslen er fortsat langt fra niveauet før pandemien, og kundernes behov har ændret sig. Samtidig er verden for alvor kommet i gang med en bæredygtig omstilling, som vil definere fremtidens turisme på en anden måde, end vi kender den i dag. Dette er i høj grad også tilfældet for erhvervs- og mødeturismen. Det er derfor væsentligt, at destinationerne og erhvervet innoverer og gentænker produkter og forretningsmodeller for at imødekomme mødeturisternes nye adfærds- og efterspørgselsmønstre.

For at styrke innovation og iværksætteri i dansk turisme arbejder MeetDenmark sammen med de to andre nationale turismeudviklingsselskaber i Danmark (Dansk Storbyturisme og Dansk Kyst- og Naturturisme) på at etablere en startup- og innovationshub for turisme. Udviklingen sker i samspil med erhvervshusene, Aalborg Universitet, Danske Destinationer og andre relevante aktører. Målet er at skabe turismeiværksætteri i verdensklasse og dermed en motor, som kan styrke konkurrence- og innovationskraften i dansk turisme.

Innovation og viden

MeetDenmark er partner i "Hub for Innovation in Tourism", der bl.a. laver accelerationsforløb for startups og challengeforløb for studerende.