Spectacular, rådhuset

OL-byers kongres trækker topfolk til København

24.6.2021
Foto: Daniel Rasmussen

Normalt er det kun kommende eller tidligere OL-værter, der får lov at være vært for kongressen Smart Cities & Sport Summit, men der bliver gjort en undtagelse for Danmarks hovedstad.

For første gang nogensinde, bliver sportevent-kongressen Smart Cities & Sport Summit afviklet i en ikke-olympisk værtsby. København tilbyder særlige rammer for sine aktive borgere, som man ikke finder i mange andre storbyer. Det er en af hovedårsagerne til, at sammenslutningen af OL-byer har lagt sin årlige kongres, Smart Cities and Sport Summit, i København, så deltagerne kan lade sig inspirere hovedstaden.

Normalt går kongressen på skift mellem tidligere og kommende OL-værter og hovedkvarteret i Lausanne. København var i 2009 vært for en IOC-kongres, og er derfor blevet taget i betragtning som en undtagelse.

Smart Cities & Sport Summit sætter fokus på idræt i verdens storbyer og hvilke smarte løsninger, der er med til at gøre bylivet mere aktivt og her har København noget særligt byde ind med. Kongressen bliver afholdt fra 22.-24. november på Hotel Marriott og har omkring 400 delegerede.

København tilbyder unikke rammer for borgerne kan være aktive. Her er det muligt at svømme i havnen, der er ren luft og sikre rammer for løbere og cyklister, og der bliver bygget kreativt med skibakke og udendørs aktivitetsfaciliteter på toppen af et parkeringshus. Det er de løsninger, der har gjort det attraktivt for sammenslutningen af olympiske byer at lægge kongressen i hovedstaden.

Kongressen til november forventes at være med deltagelse af et antal vigtige repræsentanter fra internationale forbund m.fl. og udgør således en unik mulighed for, at vise København frem for vigtige beslutningstagere og dermed lægge fundamentet til de events, der i fremtiden skal fylde hovedstadens gader, stadions og være med til at sætte fokus på Danmark.

Endeligt cementerer Københavns værtskab byens position blandt verdens mest attraktive eventbyer, der på trods af væsentligt mindre stadions alligevel formår at spille op med de store ved at aktivere selve byrummet som arena for events. Faktisk rangerer København som nummer ni på Sportcals seneste liste over de bedste sporteventbyer i verden. 

Smart Cities & Sport Summit bliver afholdt i et partnerskab mellem Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen, Sport Event Denmark og Danmarks Idrætsforbund, der fejrer 125års jubilæum og bruger kongressen som led i fejringen.

”Værtskabet er et stort skulderklap til København. Det understreger, at man internationalt ser vores by som en attraktiv og sikker by. Det at bruge byens rum til sport og bevægelse er en stor del af Københavns DNA. Vi kan cykle i gaderne, svømme i havne og dyrke idræt på de grønne områder – og med byens mange klubber og foreninger har vi et stærkt fællesskab omkring idrætten, som binder byen sammen på tværs af sociale skel. Det er med til at gøre København til en af verdens bedste byer at bo i,” siger Københavns overborgmester Lars Weiss (S).

”Som Danmarks Olympiske Komité er vi i DIF vanvittig stolte af, at København bliver værtsby for Smart Cities & Sport. Byen er et mønstereksempel på, hvordan man kan skabe bymiljøer, som fremmer bevægelse i hverdagen. Samtidig er kongressen en flot start på den samarbejdsaftale mellem Københavns Kommune, DGI og DIF, som skal gøre hovedstaden til verdens mest aktive storby,” siger Hans Natorp fra DIF, Danmarks Idrætsforbund.

”Vi glæder os rigtig meget over, at København kan lande den her kongres, selvom vi ikke er en OL-by. Det siger noget om den position, hovedstaden har opbygget globalt som værtsby for både kongresser og sportevents og som en by med stort fokus på smart brug af byen og på bæredygtige løsninger. Og den position skal vi understrege yderligere med værtskabet af Smart Cities & Sport, hvor vi får lejlighed til at eksponere vores hovedstad overfor en lang række centrale organisationer og beslutningstagere,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør i Wonderful Copenhagen.

”Internationale kongresser som Smart Cities & Sport kan sammen med store, internationale sportevents være med til at sætte gang i hjulene igen her efter en alt for lang corona-nedlukning. Vi glæder os derfor i samarbejde med Københavns Kommune, Wonderful Copenhagen og Danmarks Idrætsforbund til at byde deltagerne velkommen,” siger Lars Lundov, direktør, Sport Event Denmark.

For yderligere kommentarer kontakt:

Københavns Kommune
Heidi Røndbjerg-Christensen, presse- og kommunikationskonsulent
M: 29 63 24 20
Sm9c@kk.dk

Danmarks  Idrætsforbund
Britt Spangsberg, Kommunikations- & HR-chef
M: 21 53 61 44
bsb@dif.dk

Wonderful Copenhagen
Uffe Hartmann, Head Corporate Communication
M: +45 21 73 98 90
ufh@woco.dk

Sport Event Denmark
Eline Andersen, senior kommunikationskonsulent
M: +45 51 22 53 85
ea@sporteventdenmark.com