Krøyers Plads på Christianshavn

Ny guide fremmer bæredygtighed og indikerer effekten af arrangørernes valg ved møder, kongresser og events i hovedstaden

24.5.2022
Foto: Daniel Rasmussen

Hvordan kan kongresgæster transportere sig mest bæredygtigt rundt i hovedstaden? Hvordan kan mødedeltageres måltider reducere madspild og aftryk? Hvordan kan events bidrage til social bæredygtighed? Og hvor meget CO2 spares ved hvert valg i planlægningen af møder, kongresser og events?

For at gøre møder, kongresser og events i hovedstaden grønnere og mere bæredygtige, har Wonderful Copenhagen udviklet Copenhagen Sustainability Guide. Guiden hjælper arrangører til at træffe grønne og bæredygtige valg i planlægningsfasen og får samtidig mulighed for at se effekterne af de enkelte valg i forhold reduktion af CO2-aftrykket.

Guiden er i løbende udvikling, og i den nye version er det nu muligt at se den estimerede effekt af de forskellige valg, arrangørerne træffer igennem de 6 kategorier: rejse & transport, venues & overnatning, materialer & kommunikation, mad & drikke, sociale & ansvarlige partnerskaber og langsigtede blivende effekter (legacy).

Effekten af de enkelte valg tælles løbende sammen, og når man er igennem hele guiden, vises en samlet score, som indikerer den effekt, ens planlægning har i forhold til sparet CO2. Effekten afhænger naturligvis af, at arrangørerne ved afviklingen eksekverer de valgte løsninger fra guiden, derfor får brugeren en tjekliste i hånden for at have overblik over de handlinger, der skal til.

Copenhagen Sustainability Guide indgår i Wonderful Copenhagens arbejde med at styrke den bæredygtige omstilling i hovedstadens turisme, hvor der bl.a. også er fokus på at styrke bæredygtigheden hos de enkelte aktører, eks. gennem hjælp til certificeringer. Og samtidig indgår guiden i salgsarbejdet og budprocesser, når der løbende vindes møder, kongresser og events til hovedstaden.

”Med guiden skubber vi på hos arrangørerne for at øge bæredygtigheden i planlægningen af de enkelte events, og samtidig arbejder vi på at styrke bæredygtigheden på destinationen, eksempelvis gennem certificering af aktørerne. På den måde arbejder vi både på at styrke efterspørgslen og udbuddet af bæredygtige løsninger i forbindelse med møder, kongresser og events i hovedstaden,” siger Kit Lykketoft, direktør for events og erhvervsturisme i Wonderful Copenhagen, og fortsætter:

”Når vi sætter ambitionen højt for bæredygtighed i forbindelse med internationale møder, kongresser og events i hovedstaden, påvirker vi samtidig branchen globalt. For når vores internationale kunder oplever, at barren bliver hævet ved deres events her, baner det vejen for højere grad af bæredygtighed næste gang de afholder events på andre destinationer.”

Se Copenhagen Sustainability Guide her