Camilla van Deurs

København i fokus på Global Sports Week

15.2.2021
Foto: Wonderful Copenhagen

København fik attraktiv eksponering på den prestigefyldte Global Sports Week, hvor hovedstaden blev brugt som eksempel på, hvordan en by kan skabe attraktive rammer for et aktivt liv med sport og events.

Global Sports Week er et af årets højdepunkter i event-verdenen og et afgørende forum for at tiltrække fremtidige events og positionere hovedstaden, som en by, der kan noget ud over det sædvanlige.

I år havde København en fremtrædende rolle, da Wonderful Copenhagen havde fået et tidsrum på konferencen til at vise, hvad der gør København særlig som en aktiv by, der skaber rammer om dagligdagens udfoldelser, og som giver plads til store events.

Til det formål allierede Wonderful Copenhagen sig med byens stadsarkitekt, Camilla Van Deurs, der til dagligt arbejder med udviklingen af byen for Københavns Kommune.

De vigtigste beslutningstagere fra idrætsforbund og andre rettighedsholdere deltager ved Global Sports Week, hvor det er Wonderful Copenhagens formål at promovere København som en attraktiv event-vært, der med sit fokus på bæredygtighed og folkesundhed tilbyder noget ganske andet og mere unikt end blot store arenaer.

Se præsentationsfilmen

På konferencen havde København et spot på 15 minutter under overskriften ”Europe’s Capital of Health”, hvor Camilla Van Deurs bød velkommen og præsenterede den film, Wonderful Copenhagen havde lavet om byen med stadsarkitekten som fortæller.

Filmen på syv minutter viste de rekreative muligheder, København tilbyder, med særligt fokus på cykling, den rene havn, Copenhill, de udendørs træningsfaciliteter og det aktive liv, der leves i byen. Efter filmen blev Camilla Van Deurs interviewet af værten og svarede på, hvad der skal til for at udvikle en by som København.

Dette års Global Sports Week var digitalt og blev primært transmitteret fra Eiffeltårnet i Paris, hvor der er hovedsæde. Herudover blev der transmitteret live fem kommende OL-værter: Tokyo, Beijing, Milano, Los Angeles og Dakar.            

Foruden Camilla Van Deurs talte en lang række store personligheder fra sportens verden på Global Sports Week. Herunder tidligere og nuværende topatleter, der har taget en ny rolle i sportens verden som tennisspiller Justine Henin, racerkører Romain Grosjean, fodboldspillerne Gerard Piqué og Didier Drogba.