Wakeboard

Ny film promoverer eventbyen København

7.12.2020
Foto: Jesper Gronnemark

En ny brandingfilm, der viser København som en attraktiv vært for store begivenheder, skal bruges i det langsigtede arbejde med at tiltrække internationale events til hovedstaden.

EM i fodbold, World Pride og Eurogames samt VM i kano og kajak. København står overfor en historisk spændende event-sommer med aktiviteter i arenaer, på gader og stræder og såmænd også i havnen.

Events som kan være med til at kickstarte turismen, hvis smittesituationen tillader det. Det har krævet mange års planlægning og dedikeret budarbejde at tiltrække disse events. F.eks. ligger valget af København som værtsby for næste års EM-slutrunde helt tilbage i 2014. 

Wonderful Copenhagen har nu fået produceret en ny film om København som event-by, der skal markedsføre København overfor idrætsforbund og rettighedshavere for at understøtte arbejdet med sikre, at byen også i fremtiden kan byde velkommen til store internationale begivenheder. Events, der tiltrækker internationale besøgende, skaber opmærksomhed om København i udlandet og bidrager med store oplevelser og en festlig stemning for de mange københavnere og danskere, der deltager events i hovedstaden. 

I denne film er København en kvinde, der inspireret af spoken word traditionen, deler sin fortælling, der bliver matchet med billeder af byens liv og events. Således ser vi atleter, der svømmer, roer i kajak og wakeboarder i Københavns havn, mens kvinden siger: I have the purest water running in my veins. To the Danes it remains basic fuel for the brains.

Filmen har et stærkt fokus på den bæredygtige by, hvis gastronomi er tæt forbundet med naturen, ligesom spillet mellem det nye og det gamle spiller en vigtig rolle i Københavns fortælling: With the legacy of ancient old wisdom, I’m the recipe for shaking your whole system.

På grund af COVID-19 har filmen har været udskudt og tilpasset, men bliver nu lanceret i starten af december i forbindelse med to internationale sportevent-konferencer. Her er formålet at promovere København som værtsby, og filmen kommer til at indgå i budarbejdet for at sikre nye spændende events, som kan være med til at positionere København internationalt og trække gæster til byen.

Wonderful Copenhagens arbejde med at tiltrække events til hovedstaden foregår i regi af Copenhagen Eventures, der er den officielle megaevent-organisation for København. Enheden er etableret i et samarbejde mellem Københavns Kommune og Wonderful Copenhagen.