art

Webinar: Sådan kan kulturinstitutioner gøre oplevelsen mere tryg for gæsten

15.12.2020
Foto: Daniel Rasmussen

Udlandet opfatter hovedstaden som et trygt sted, der ansvarligt tager hånd om COVID-19. Det er en af de indsigter, Wonderful Copenhagen præsenterede på et nyligt webinar om kulturgæstens rejsepræferencer og behov, der dog ikke er baseret på det nuværende smittetryk.

Rejselysten er fortsat stor blandt både danskere og internationale. Og København er en attraktiv destination, som mange planlægger at besøge i den kommende tid. En vigtig årsag er, at der er stor tiltro til, at byen håndterer COVID-19 ansvarligt.

Faktisk er tiltroen til København større end til de andre store byer og hovedstæder. Kun Oslo rangerer bedre end København. Det viser nye rapporter om kulturgæstens rejsepræferencer og behov under COVID-19. Rapporterne er baseret på data, der er indsamlet i løbet af efteråret.

Rapporterne bliver foldet ud i et nyligt webinar, der svarer på en lang række spørgsmål om kulturgæstens rejsepræferencer, forventninger og behov. Det står samtidigt klart, at selvom kulturlivet stadigt er en primær årsag til at rejse, så er det afgørende, at attraktionerne er ansvarlige og eksplicit viser, hvordan de forhindrer smitte, ligesom mange foretrækker udendørs aktiviteter og mindre fyldte attraktioner.

En anden vigtig indsigt fra rapporterne er, at selvom de mange, der fortsat har brugt kulturlivet under COVID-19, føler sig trygge på attraktionerne, så er der også en stor gruppe, der helt vælger kulturlivet fra af frygt for smitterisikoen.

En af dem hedder Anne-Marie Grunnet. Hun er normalt en aktiv kulturforbruger, men efter pandemiens indtog er hun blevet væk. I nedenstående video er hun blev udfordret til at besøge tre attraktioner for at se, hvordan hun reagerer på stedernes sikkerhedsforanstaltninger, ligesom hun deler sine tanker om, hvilke tiltag, der gør hende tryg.

Ved webinaret bliver rapporternes indsigter foldet ud og diskuteret, og der blev stillet spørgsmålet til et panel bestående af Terje Vammen, direktør hos analysebureauet Silverbullet, adm. direktør for M/S Museet for Søfart, Ulla Tofte og professor ved Aarhus Universitet, Michael Bang Petersen, der leder det største danske samfundsvidenskabelige forskningsprojekt (HOPE-projektet) om danskernes holdninger og adfærd under corona-krisen.

Formålet med dette webinar er at dele nye analyseindsigter og konkrete anbefalinger ift. den danske og europæiske kulturgæst. Viden der kan hjælpe kulturinstitutionerne på fode hurtigst muligt – når de får lov til at åbne igen.

Webinaret er en del af projektet Kickstart Kulturturismen, der er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse og gennemføres i samarbejde med VisitAarhus, Destination Nord, Destination Fyn samt Københavns Kommune og Helsingør Kommune.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse

Se hele webinaret her

ARKEN
ARKEN

Rapport om kulturgæsten under COVID-19

Link til hjemmesiden med Silverbullets rapport om kulturgæsten under COVID-19 og TCI rapporten om den internationale gæsts rejselyst og præferencer: https://www.kickstartkulturen.dk/analyse-og-data