Webinar

Webinarer: Kulturen under og efter Covid-19

Foto: Astrid Maria Rasmussen

Se eller gense alle afholdte webinarer om kulturturisme og udfordringer relateret til COVID-19.

Som led i Kickstart Kulturturismen er der i 2020 og 2021 afholdt en række webinarer med fokus på kulturinstitutionernes situation og udfordringer under COVID-19. 

Læs mere om og se udsendelserne nedenfor.

Sådan gør vi kulturen grøn

Dansk Storbyturisme sætter fokus på hvad bæredygtighed betyder for kulturinstitutioner og giver konkrete idéer til, hvordan bæredygtighed og grøn omstilling udføres i både strategi og praksis.

Der er efterhånden bred enighed om, at vi uanset branche og område i vores samfund er nødt til at prioritere bæredygtighed og grøn omstilling. Det er ikke længere et spørgsmål om, vi skal gå den bæredygtige vej, men hvordan. Her på siden præsenterer vi konkrete værktøjer og den seneste viden inden for emnet.

Julie Lindegaard, strategisk kommunikationsrådgiver, er vært og moderator af to spændende samtaler. Første samtale er mellem Sara Line Bohn (projektchef, Nordea-fonden), Mikal Holt Jensen (sekretariatsleder, Green Attraction) samt Karoline Amalie Steen (kontorchef, Center for Klima & Erhverv, KL) og handler om hvilken grøn fremtid, vi ser ind i. Anden del af udsendelsen er inspiration fra kultur- og turismeerhvervet og er en samtale mellem Jens Søby (administrationschef, KØN – Gender Museum Denmark), Jan Kvistborg (SCO, Aalborg Kongres & Kultur Center) og Teo Juel Geer (direktør, Energimuseet). 

Morgenmødet blev afholdt 26. oktober 2022

Fortsæt forretningsudviklingen fra nedlukningen i din nye hverdag

Hvordan kan kulturinstitutioner tage erfaringer og nye tiltag fra nedlukningen med videre i den nye virkelighed?
 
Kulturturisme er en vigtig del af genopretningen af hovedstadens turisme, og da nedlukningen ramte, rettede vores kickstartprojekt for kulturturisme fuldt fokus på at hjælpe kulturinstitutionerne til at omstille sig og udvikle nye løsninger og nye produkter i forhold til de store udfordringer under pandemien.


Julie Lindegaard, strategisk kommunikationsrådgiver og tidligere kommunikations- og salgschef på Odense Teater, er vores vært og moderator af paneldebatten, hvor Søren Mikael Rasmussen, ekspert i forretningsudvikling, Henrik Harnow, direktør hos Odense Aafart Eva Pasgaard deltager.

Webinaret blev afholdt 2/11-2021.

Skab kulturforretning i en coronatid

I dette webinar er der stillet skarpt på kulturens udfordringer og potentialer under COVID-19 med særligt spotlight på at skabe forretning i kulturverdenen.

Hør innovationsekspert Mads Thimmer fra Innovation Lab give sine bud på potentialer for forretningsudvikling for kulturbranchen og konkrete forslag til håndgribelige veje at gå. I webinaret hører vi bl.a. også om direktør for Grim Fest Aage Stokholms nyfødte og langtidsholdbare forretningstiltag og direktør for ARoS Erlend Høyerstens dugfriske coronatemperaturmåling fra en nordmands perspektiv. 

 

Webinaret blev afholdt som en del af det nationale projekt Kickstart Kulturturismen, der er en national holdindsats for at hjælpe kulturlivet med at komme godt igennem og godt videre under COVID-19.

 

Webinaret blev afholdt 23/3-2021.

Kulturgæstens rejsepræferencer og behov under COVID-19

Hvordan vil kulturgæsten rejse? Hvilke oplevelser bliver valgt? Og hvilke tiltag kan gøre kulturgæsten mere tryg? Det får du svar på i dette webinar, hvor vi præsenterer helt nye analyseindsigter om både den danske og internationale kulturgæst samt går tæt på en af dem, der har fravalgt kulturoplevelsen under COVID-19.

 

Kommunikationschef for Dansk Design Center, Katrine Hertz Mortensen, er vært og moderator. Direktør i analysebureauet Silverbullet, Terje Vammen, præsenterer uddrag af den nye analyse. I paneldebatten får han selskab af adm. direktør for M/S Museet for Søfart, Ulla Tofte, der lige nu har halveret entréprisen året ud i et forsøg på at få flere danskere ind på museet. Fra Aarhus deltager professor ved Aarhus Universitet, Michael Bang Petersen, der leder det største danske samfundsvidenskabelige forskningsprojekt (HOPE-projektet) om danskernes holdninger og adfærd under corona-krisen.

 

Webinaret blev afholdt 1/12-2020.

Sådan skaber du tryghed i oplevelsen

Hør sikkerhedschef for Roskilde Festival, Morten Therkildsen, råd til, hvordan I sikrer den gode oplevelse under Covid19. Morten har rådgivet kommuner, museer, spillesteder, teatre m.fl. de seneste måneder og vil guide jer til de bedste løsninger inden for indretning, gæsteflow, tryghedsværter - og krisehåndtering, når det går galt!

 

På webinaret giver Statens Naturhistoriske Museum, Rosenborg Slot og Odense Teater indblik i deres forskellige tiltag for at skabe tryghed i oplevelsen for deres gæster. 

 

Webinaret blev afholdt 29/9-2020.

Relateret indhold

MOSAIK - front page header
(old)MOSAIK: Viden og forretningsudvikling i mødet mellem kultur og turisme
Kickstart Kulturturismen
Kickstart Kulturturismen
Legeplads
Viden om turismen post-corona
Gangbro på SMK med turister
Kulturgæsten rejselyst og præferencer under Covid-19

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse