MeetDenmark logo
MDK - Musikhuset Aarhus, Jesper Kjær

Musikhuset Aarhus

Foto: NIRAS

I stedet for at investere i nye lamper er Musikhuset i Aarhus begyndt at renovere og genbruge de knapt 40 år gamle Charlottenborg pendler. 

Musikhuset Aarhus har i mange år arbejdet med energiledelse og grønne regnskaber. Det at lave klimaregnskab er dog et lag mere, som de har skullet blive klogere på og engagere deres medarbejdere i.

En central tilgang for Jesper Kjær og Musikhuset Aarhus har været at bryde regnskabet lidt ned og tage det i bidder.

MDK - Musikhuset Aarhus

Foto:NIRAS

"Vores tilgang har været at handle i stedet for at gå og vente. Derfor kom vi tidligt i gang med at gøre en aktiv indsats for at nedbringe vores el-, vand- og varmeforbrug samt bruge energiledelse og lave grønne regnskaber. Vi har brudt det op i mindre etaper og hvert år spurgt os selv om, hvilken konkret indsats kan vi gøre noget ved nu og her.” Jesper Kjær, bygningschef

Musikhuset Aarhus arbejder allerede aktivt med at reducere deres klimabelastning og har herigennem sparret indkøb af 2.000 batterier om året, ved at overgå til genopladelige batterier. Ydermere har de i stedet for at investere i nye lamper, indgået i et samarbejde med Louis Poulsen, som er producent af lamperne, om at renovere og genbruge de knapt 40 år gamle Charlottenborg pendler og udskifte den gamle 150-watts glødepære til en ny LED-pære i alle lamperne. 

”Vi købte 2.000 batterier om året og nu har vi så været ude og købe genopladelige batterier, og nu køber vi ingen af her batterier længere. Fordi det pludseligt var synligt, hvor mange batterier vi faktisk havde brugt om året.” Jesper Kjær, bygningschef

Ved at lave klimaregnskab blev det pludseligt synligt i tal, hvor i virksomheden det virkelig kunne gøre en forskel at lave ændringer og nye tiltag.

 

Fakta om Musikhuset Aarhus: 

  • Ligger i Aarhus
  • Er Nordens største koncertsted
  • Blev indviet i 1982
  • Har 1500 arrangementer om året med op mod 1 million gæster om året
  • 500 mennesker har daglig gang i musikhuset.