MeetDenmark logo
MDK - Kyst- og Fjordcenteret, Carsten

Kyst- og Fjordcentret

Foto: NIRAS

Bliv klogere på, hvilken forskel det har gjort for Kyst- og Fjordcentret at lave et klimaregnskab, og de tiltag de igangsætter med den nye viden.

Kyst- og Fjordcentret har længe arbejdet med fokus på deres omgivende miljø, hvilket er en hel naturlig forlængelse af det arbejdet som naturformidlere: At gøre små og store mennesker klogere på dansk natur.

Det har været vigtigt for Carsten Enemark, at de gennem rådgivningsforløbet med klimaregnskab kunne opnå mere viden om dem selv. At lave klimaregnskab har givet en ny bevidsthed om, hvor det er væsentlig for dem at sætte ind.

MDK - Kyst- og Fjordcenteret

Foto:NIRAS

”En ting er, at vi sommetider har en mavefornemmelse, og det er også fint, men nu kan du rent faktisk måle på det.” Carsten Enemark, leder af Kyst- og Fjordcentret

Samtidig oplever han, at flere og flere af deres gæster er nysgerrige og spørger ind til, hvordan de arbejder med bæredygtighed. Her er det særligt vigtigt for Carsten, at når gæsterne spørger, så kan han svare:

”ja, vi laver årligt klimaregnskab, vi laver reduktionsplaner, og vi holder det op og kigger på det og tager det alvorligt.” Carsten Enemark, leder af Kyst- og Fjordcentret

For Kyst- og Fjordcentret er det vigtigt, at det at lave klimaregnskab fremover bliver en naturlig del af deres arbejde. 

 

Fakta om Kyst- og Fjordcentre

  • Ligger ved Randers Fjord
  • Er en Naturformidlingsvirksomhed
  • Blev grundlagt i 1996
  • Har mere end 30.000 gæster om året.