MeetDenmark logo
MDK - Kompas Hotel, Bo

KOMPAS Hotel Aalborg

Foto: NIRAS

KOMPAS Hotel har fået særligt fokus på, hvordan de kunne renovere og samtidig spare på CO2-udledningen. Klimaregnskab handler nemlig om meget mere end el, vand og affald.

KOMPAS Hotel Aalborg erfarede gennem deres klimaregnskab, at deres CO2-udledninger kom fra meget andet end bare el, vand og affald. Det har givet dem en indikation af, hvor de største udledninger er og hvor det er vigtigt at sætte ind.

”Da jeg startede på klimaregnskab der tænkte jeg, jamen det er jo bare el, vand og affald osv.. Det er jo ikke så meget, det er til at have med at gøre. Men jeg blev meget klogere undervejs i processen.” Bo Kikkenborg, Hoteldirektør

I forbindelse med deres renovering af en af fløjene på hotellet, har KOMPAS Hotel haft særligt fokus på, hvordan de kunne renovere og samtidig spare på CO2-udledningen. Den nye bevidsthed som klimaregnskabet har givet dem, gør at de ser muligheder for at spare i de nye løsninger og optimeringer som de fortager på hotellet. Det bekræfter Bo også kan ses på bundlinjen og at det gavner deres forretning som hotel på flere måder.

"Rigtig meget af det her arbejde med klima, det giver faktisk også en god bundlinje. Så det er bare med at komme i gang, det gavner både klima og bundlinje.” Bo Kikkenborg, Hoteldirektør

KOMPAS Hotel Aalbrog glæder sig til, at de opgørelser de laver, med tiden bliver mere og mere præcise, når både de og deres leverandører bliver bedre til at arbejde med klimadata.

Fakta om KOMPAS Hotel Aalborg: 

  • Ligger i Aalborg
  • Er et Hotel og en erhvervsdrivende non-profit fond
  • Blev grundlagt i 1905
  • Har 111 værelser.