Bridge in Copenhagen in front of the Royal Opera House

Eksterne analyser

Foto: Kim Wyon

Wonderful Copenhagen videreformidler eksterne analyser om turismens udvikling i Danmark.

sidewalk cafe with bikes
Maria Sattrup

Turismens økonomiske betydning i Danmark 2019

En specialudgave af VisitDenmarks analyse af turismens økonomiske betydning i Danmark, som inkluderer en mere detaljeret analyse af den økonomiske betydning i de to områder København by og Region Hovedstaden.

 

Copenhagen colourful houses
Copenhagen Mediacenter

Turisternes døgnforbrug

Døgnforbrug er indsamlet som en del af VisitDenmarks landsdækkende turistundersøgelse 2017, som indeholder godt 14.000 interviews. Undersøgelsen er repræsentativ på landsplan for danske og internationale turister, der overnatter på hotel, campingpladser, vandrerhjem, feriecentre, lystbådehavne og i lejede feriehuse. 

Canals
Martin Heiberg

Storbyturister i København 2019

VisitDenmarks rapport omfatter ferieturister, som overnatter på kommercielle overnatningsformer dvs. hotel, feriecenter, vandrerhjem, sommerhus, camping og lystbådehavne.

DR-byen
Martin Heiberg

Rapport: Mødemarkedets økonomiske betydning i Danmark

VisitDenmark har i 2018 udgivet en rapport, der belyser mødemarkedets økonomiske betydning i Danmark. De udenlandske mødedeltagere står for 38 pct. (9,8 mia. kr.) af mødeomsætningen, mens de danske står for 62pct. (16,1 mia. kr.).  2,6 mio. udenlandske turister rejser til Danmark for at deltage i møder. Mødeomsætningen skaber beskæftigelse svarende til 35.700 fuldtidsjobs.

Streetfood
Reffen - Copenhagen Street Food

Turismens økonomiske betydning i Wonderful Copenhagen 2019

Denne rapport er en detaljeret tabelrapport over de tal præsenteret i Turismens Økonomiske betydning i Danmark omhandlende Region Hovedstaden. Den indeholder derfor ikke nogen forklarende tekst. For en uddybende beskrivelse af tallene og og metoden bag henvises til rapporten Turismens Økonomiske betydning i Danmark.