Wonderful Copenhagen
Bridge in Copenhagen in front of the Royal Opera House

Eksterne analyser

Wonderful Copenhagen videreformidler eksterne analyser om turismens udvikling i Danmark.

 

  

sidewalk cafe with bikes
Turismens økonomiske betydning i Danmark 2018

En specialudgave af VisitDenmarks analyse af turismens økonomiske betydning i Danmark, som inkluderer en mere detaljeret analyse af den økonomiske betydning i de to områder København by og Region Hovedstaden.

 

Krøyers Plads
Turismens økonomiske betydning i Danmark 2017

VisitDenmarks rapport om turismens økonomiske betydning i Danmark sætter tal på, hvor mange penge turisterne bruger i Danmark.

Copenhagen colourful houses
Turisternes døgnforbrug

Døgnforbrug er indsamlet som en del af VisitDenmarks landsdækkende turistundersøgelse 2017, som indeholder godt 14.000 interviews. Undersøgelsen er repræsentativ på landsplan for danske og internationale turister, der overnatter på hotel, campingpladser, vandrerhjem, feriecentre, lystbådehavne og i lejede feriehuse. 

Canals
Storbyturister i København 2018

VisitDenmarks rapport omfatter ferieturister, som overnatter på kommercielle overnatningsformer dvs. hotel, feriecenter, vandrerhjem, sommerhus, camping og lystbådehavne.

DR-byen
Mødemarkedets økonomiske betydning i Danmark

VisitDenmark har i 2018 udgivet en rapport, der belyser mødemarkedets økonomiske betydning i Danmark. De udenlandske mødedeltagere står for 38 pct. (9,8 mia. kr.) af mødeomsætningen, mens de danske står for 62pct. (16,1 mia. kr.).  2,6 mio. udenlandske turister rejser til Danmark for at deltage i møder. Mødeomsætningen skaber beskæftigelse svarende til 35.700 fuldtidsjobs.