Årets ICCA-kongres: Københavner-timen satte fokus på inklusion

9.11.2020
Foto: Martin Heiberg

Med deltagelse af foreninger var ICCA kongressen i år en endnu stærkere platform til at gøre København attraktiv overfor kommende kongresser og dermed tiltrække vigtig forretning til byen.

Der var fokus på inklusion, da der fornyeligt blev holdt det tilbagevendende Copenhagen-Denmark Lecture på den årlige ICCA-kongres. Seancen er en times oplæg om særligt udvalgte emner med inspirerende talere.

I år var Copenhagen-Denmark Lecture en forproduceret film, der blev streamet til de rekordmange deltagere, hvilket gav nye muligheder for at vise København og de øvrige danske destinationer til deltagerne.

Vigtig platform for at tiltrække forretning

København og Danmark har opnået det særlige privilegie hvert år at holde Copenhagen-Denmark Lecture for ICCA-kongressens deltagere. Det er en time med inspirerende talere, der er udvalgt af Wonderful Copenhagen og ICCA for at sætte fokus på et særligt tema. I år inklusion.

ICCA-kongressen er en uddannelsesmæssig platform for mødebranchen og i år havde ICCA for første gang nogensinde åbnet op for bred deltagelse af internationale foreninger.

Foreningerne er den vigtigste målgruppe at bearbejde for at vinde videnskabelige kongresser til København, hvilket gør ICCA-kongressen til en vigtig platform for at tiltrække ny forretning til København.

I dette års film taler fremtidsforsker Anne Skare Nielsen om en bevægelse fra mere til bedre. Australske Yasmin Poole sætter fokus på vigtigheden af at lytte til de unge og skabe en mødestruktur, der sikrer, at alle generationer kan lære fra hinanden. Forperson for CPH2021 Lars Oskan-Henriksen fortæller, hvordan man skaber en inkluderende World Pride og Eurogames.   

Lancerede Copenhagen Legacy Lab

Foruden Copenhagen Lecture brugte Wonderful Copenhagen også ICCA til internationalt at lancere Copenhagen Legacy Lab, som er et redskab til at skabe større værdi af kongresser ved at parre dem tættere med byens erhvervsliv og på den måde udnytte, at der er så mange fagpersoner samlet i København.

Copenhagen Denmark Lecture er produceret i samarbejde med de øvrige danske ICCA partnere: BC Hospitality Group, Scandic Hotels, CAP Partner, DIS Congress Service, Shure Nordic, VisitAarhus Convention Bureau, VisitAalborg (Destination Nord), Inspiring Denmark og VisitDenmark.