TUT18

Copenhagen Legacy Lab

Foto: Wonderful Copenhagen

Med Copenhagen Legacy Lab vil Wonderful Copenhagen sikre, at der arbejdes mere systematisk med at koble de besøgende internationale videnskongresser med det lokale erhvervsliv, forskningsmiljøer og borgernære initiativer.

København rangerer i dag som verdens 15. mest populære kongresby og besøges årligt af flere end 100.000 forskere, specialister og erhvervsfolk som følge af værtskaber for internationale kongresser. De mange besøgende skaber stor omsætning for byens serviceerhverv, men de bidrager faktisk med langt mere end højt døgnforbrug.

De mange besøg giver lokale videnstunge virksomheder, forskningsmiljøer og borgere adgang til den nyeste viden, trends og måske den næste kollega. Med Copenhagen Legacy Lab vil Wonderful Copenhagen sikre koordination og facilitering af netværk mellem relevante nationale og besøgende internationale aktører.

Kernen i projektet vil være en række workshops, der samler interessenter i forhold til specifikke videnskongresser. På disse workshops præsenterer Wonderful Copenhagen erfaringer fra tidligere afholdte kongresser, og afdækker hvorvidt det giver mening at igangsætte aktiviteter i forhold til den pågældende kongres.

Copenhagen Legacy Lab vil:

  • Markedsføre danske forskningskompetencer internationalt
  • Tiltrække internationale talenter 
  • Tiltrække udenlandske virksomheder og forskningsprojekter
  • Styrke danske virksomheder og vidensmiljøers synlighed
  • Skabe samarbejde og forretningsaftaler mellem danske og internationale virksomheder
  • Bruge kongresser som platforme for folkeoplysning 
  • Gøre København endnu mere attraktiv som kongresvært

Fakta

Arbejdet bliver udført i tæt samarbejde med en række aktører fx Copenhagen Capacity, Wonderful Copenhagens Life Science Alliance og Green Conference Alliance. Projektet er støttet af Erhvervsfremmebestyrelsen gennem MeetDenmark.

The MeetDenmark Outreach Study

Copenhagen Convention Bureau

Copenhagen Legacy Lab