Anne-Marie Levy Rasmussen

1-til-1 med Meetingplaces nye formand

Foto: Wonderful Copenhagen

Meetingplace har ved den årlige generalforsamling budt Anne-Marie Levy Rasmussen velkommen som ny bestyrelsesformand for netværket.

Med en baggrund som bl.a. direktør hos Innovationsfonden og forskningspolitisk chef på Københavns Universitet samt mange års ledelseserfaring inden for den farmaceutiske industri, heriblandt hendes nuværende stilling som Head of Global Commerical Operations hos Bavarian Nordic, er Anne-Marie Levy Rasmussen ikke kun en stærk kommerciel profil, men også en stor kapacitet inden for life science og byens videnmiljøer. Alt sammen noget, der er enormt vigtigt i arbejdet med tiltrækning af møder og kongresser. Vi har talt med Anne-Marie i forbindelse med, at hun har overtaget formandsposten. 

 

Q: Kan du fortælle lidt om dig selv og din professionelle baggrund? 

”Jeg har tilbragt en stor del af mit arbejdsliv i den farmaceutiske industri i forskellige kommercielle roller - både lokalt og internationalt - med tiltagende ledelsesansvar. Jeg har arbejdet i den britiske virksomhed GlaxoSmithKline og nu senest i Bavarian Nordic. Derudover har jeg været administrerende direktør for Innovationsfonden, arbejdet i universitetsverden på Københavns Universitet som Forskningspolitisk chef for Det Naturvidenskabelige Fakultet, samt arbejdet som politisk konsulent i Dansk Industri. Min karriere har kredset omkring, hvordan teknologi, innovation og viden omsættes til forretning og jobskabelse, samt hvordan vi får øget Danmarks internationale konkurrenceevne.” 

 

Q: Hvad har du af forventninger til rollen som formand? Og hvordan passer rollen til dig og din egen baggrund? 

”Jeg går ydmygt til opgaven som formand for Meetingplace. Jeg forventer, at jeg sammen med bestyrelsen, de dygtige medarbejdere i sekretariatet og Wonderful Copenhagen samt medlemmerne kan fastholde og videreudvikle den vigtige opgave, som Meetingplace løfter. Jeg har gennem mange år arbejdet i internationale miljøer og rejst rundt i verden, og det glæder jeg mig til at sætte i spil i forhold til at positionere København bedst muligt.”  

 

Q: Hvad fik dig til at takke ja til rollen som formand?

”Det er en meget vigtig og spændende opgave, som jeg ikke kunne sige nej til. Indtrykket er, at Meetingplace er en ambitiøs, professionel og veldrevet organisation, der arbejder for at øge Københavns internationale konkurrencekraft inden for erhvervsturisme. Der skabes forretning, jobs og fantastiske oplevelser for de mange gæster, som besøger os. Det er en meget spændende og særdeles vigtig opgave, som jeg glæder mig til at bidrage til.” 

 

Q: I din optik, hvad er det som Meetingplace kan ift. lignende netværk? 

”I Meetingplace sætter medlemmerne deres indbyrdes konkurrenceforhold til side for at stå sammen om at vinde i den globale konkurrence. Denne pragmatiske og samarbejdende form for købmandskab er noget af det, som Danmark og København gør allerbedst sammenlignet med udlandet. Vi evner at stå sammen, når det gælder – og det giver de mange gode resultater, som Meetingplace og medlemmerne har skabt. Dette skal vi fortsætte med, fordi den globale konkurrence bliver hårdere og hårdere.”  

 

Herfra skal der lyde et varmt velkommen til Anne-Marie Levy Rasmussen. Vi ser frem til at arbejde sammen med hende.