Community: Fællesskabende kulturoplevelser

Tema 3: Community

Foto: Rasmus Flindt Pedersen

Fællesskabende kulturoplevelser

CopenCore Community giver anledning til samtale og samvær. Hovedstaden har mange kulturoplevelser, der rækker ud til mange forskellige mennesker. Det er fællesskabende og pluralistisk i sin kerne. Vores styrke er den åbne kulturoplevelse, hvor du som besøgende er aktiv og medskabende på lige fod med de lokale. Fællesskab og deltagelse skal forstås bredt, og der er mange måder at indgå i fællesskaber på, og her tager vi også de svære samtaler på tværs af holdninger og forskellighed.

Det særlige ved at besøge hovedstaden er, at du både kan støde på museumsdirektøren på gulvet og en gruppe børnehavebørn på vej til at udfolde deres kreativitet i museets åbne værksted. Vi er gode værter, fra modtagelsen på kulturinstitutionerne til receptionisten på hotellet og AirBnB-værten. Det særlige er, at vi er i øjenhøjde med andre mennesker - om du er lokal eller kommer som besøgende. Her betyder din baggrund og sociale status mindre. Alle kan slå sig ned på Islands Brygge på en solskinsdag og nyde en gang take-away eller en øl. Der er plads til alle.

 

Med CopenCore Community skaber vi sammen berigende og åbne kulturoplevelser, der:

• Inspirerer til aktiv deltagelse og bidrag

• Er inkluderende og nære og for alle

• Skaber mødesteder mellem mennesker - både borgere og besøgende

• Er gennemsyret af gode serviceoplevelser og godt værtskab.

 

I tilblivelsen af visionen har hovedstadens aktører indenfor kultur, turisme og kreative erhverv bidraget med deres perspektiver på potentialer og udfordringer. For succes af visionen afhænger både af det langsigtede samarbejde mellem kultur og turisme, og at alle kan tage ejerskab og se vigtigheden af den nye retning for kulturturisme i hovedstaden:

”De kulturoplevelser, som vi skal være kendt for internationalt, er dem, der handler om socialt fællesskab. Det er oplevelser, hvor man har det rart sammen. Ved at skabe kulturoplevelser, der er tilgængelige for alle, skal hovedstaden distancere sig fra de mere elitære kulturdestinationer.”

- Ulla Tofte, direktør, M/S Museet for Søfart

 

”Både turister og lokale får værdi af at mødes i fælles kulturoplevelser. Turister får en dybere oplevelse af byen, der betyder mere end at kigge på turistattraktioner. Lokale får mulighed for at tage ejerskab over byen og opleve den med nye øjne. Det er en stor styrke, at turisterne naturligt er tættere på lokale, når de bevæger sig rundt i København end i fx London. Men kulturinstitutioner skal blive bedre til at facilitere aktiviteter, hvor turister og lokale skal interagere med hinanden.”

- Alexander Prout, leder, Folkehuset Absalon