Gå til indhold
Østergro organic restaurant copenhagen

Info om Green Tourism Organization (GTO)

Foto: Giuseppe Liverino

Green Tourism Organization er en miljøcertificering for turisme organisationer, der gør en særlig indsats i forhold til bæredygtighed.

Green Tourism Organization (GTO) er et værktøj til at arbejde med bæredygtig turisme. GTO er skabt af HORESTA (den danske brancheorganisation for hoteller, restauranter og turisme) i samarbejde med Friluftsrådet for at støtte og anerkende turismedestinationer og organisationer, som yder en ekstra indsats i forhold til bæredygtighed.

Både HORESTA og Friluftsrådet var også med til at skabe Green Key certificeringen for hoteller og venues for 25 år siden, som i dag er spredt til 65 lande og 3,200 turisme organisationer. Erfaringer fra Green Key certificeringen er blevet brugt som fundament for det nye tiltag GTO, som i højere grad er fokuseret på turisme organisationer.

For at blive certificeret vurderes destinationerne på 140 forskellige parametre for bæredygtighed, inklusiv hvordan branchens ledere prioriterer miljø- og klimamæssige overvejelser, miljøvenlige indkøb og at begrænse organisationens forbrug af el, vand og varme. Derudover også hvordan destinationen, branchen og organisationerne bidrager til den generelle miljø-, klima- og bæredygtighedsdagsorden.

Wonderful Copenhagen sætter en international standard for bæredygtighed og er verdens første Green Tourism Organization. Wonderful Copenhagens bæredygtighedsstrategi fra 2018 adresserer bæredygtighed ud fra både miljømæssige, sociale og økonomiske tilgange, og en af pointerne i strategien er hvad Wonderful Copenhagen selv kan gøre for at sikre bæredygtighed i egen organisation, og de opgaver vi udfører.

Danmark bekræfter endnu engang sin position som førende indenfor bæredygtig udvikling, da både VisitAarhus, VisitAalborg og Inspiring Denmark slutter sig til Wonderful Copenhagen, og er blevet certificeret som Green Tourism Organisationer. Denne udmærkelse er et produkt af en samlet indsats og samarbejde mellem parterne og den national organisation for erhvervs- og mødeturisme MeetDenmark.

Get Social: