dansk arkitektur

Dansk Arkitektur Center

Foto: Dragør Luftfoto

Dansk Arkitektur Center (eller DAC) er lokaliseret i den kendte bygning BLOX ved Københavns havn. DAC beskæftiger sig med formidling af arkitektur, design og bykultur igennem udstillinger, events, podcast, mm.

Udfordringen

UNESCO har udvalgt København som arkitekturhovedstad i 2023, og i den forbindelse forventer DAC at modtage et stigende antal turister med interesse for arkitektur. DAC ønsker at imødekomme efterspørgslen på bykultur og arkitektoniske oplevelser, samt etablere sin relevans for den arkitekturinteresserede københavner.

Processen

DAC vil udtænke en ny app til kuraterede arkitektoniske oplevelser i København. Appen skal være relevant for både turister og lokale.

DAC ser relevante partnerskaber som vejen frem for deres nye digitale platform, og vil benytte partnerskaber til at sikre relevans for begge målgrupper.

Oplevelserne på appen skal give brugeren en følelse af at have oplevet noget unikt, som de ikke havde fundet på egen hånd. Det kunne være en glemt historie om en statue eller bygning, som man passerer hver dag. Eller en arkitektonisk perle, der ikke er beskrevet i guidebøgerne.