MOSAIK - small header logo
MOSAIK - content header 04

MOSAIK: En podcast om kultur og turisme

Foto: MOSAIK

I 2023 vil MOSAIK løbende udgive en ny podcast om kultur og turisme. Her vil kulturaktørerne selv sætte ord på konkrete idéer, udfordringer og løsninger, som resten af branchen kan lære og lade sig inspirere af.

På denne side vil du kunne finde og lytte til de enkelte afsnit i MOSAIK: En podcast om kultur og turisme.

Bæredygtighed i kultur og turisme - fra tre forskellige perspektiver

Er det vigtigt at servere Fairtrade-kaffe i museumscaféen? Hvorfor lave et CO2-regnskab når man er en lille kulturorganisation? Og hvordan rimer frilandsmuseum på moderne klima- og bæredygtighedsformidling i Odense?

I dette afsnit af MOSAIK kan du møde tre forskellige bæredygtighedseksperter, der passioneret fortæller om hver deres tilgang til arbejdet med bæredygtighed i kultur og turisme.

Data i kulturen - forvirring eller forretningsudvikling?

Hvordan kan kultur- og turismeaktører navigere i en verden fyldt med mere og mere brugerdata? Skaber den nye adgang til viden rent faktisk forretningsudvikling, eller bare forvirring? Og hvordan kommer man igang med ikke bare at bruge data, men også at tænke i data som virksomhed eller kulturinstitution. Hør fx. hvordan Østre Gasværk har taget initiativ til en landsdækkende loyalitetsplatform, hvordan organisationen Applaus stiller både viden og værktøjer til rådighed i kulturlivet og ikke mindst hvilken viden og typer af indsigter om de internationale turisters adfærdsmønstre, som Wonderful Copenhagen kigger ned i hver eneste dag. 

Sanselig lydvandring i Cisternerne og digitale workshops på SMK

Hvordan binder man flere forskellige kulturinstitutioner sammen via lyd og gastronomi på Frederiksberg? Hvordan fik SMK hul igennem til en helt ny kundegruppe via digitale kunstworkshops? Og hvordan prissætter man overhovedet digitale kulturoplevelser? Det er temaerne i denne episode af MOSAIK. 

Både Cisternerne på Frederiksberg og Danmarks Nationalgalleri SMK, har de seneste år kastet sig ud i ambitiøse, digitale udviklingsprojekter. Det har været to spændende og lærerige forløb, som både har givet erfaring og selvtillid i organisationerne til at arbejde endnu mere digitalt fremadrettet, men som også har rejst gode diskussioner om prissætning af digitale kulturoplevelser og en tilbagevendende problemstilling om, hvordan man forankrer et succesfuldt "eksperiment" i en travl organisations hverdag. 

Et glasmuseum efter lukketid i Ebeltoft og take-away succes på Science Museerne i Aarhus

Hør, hvordan direktør for Glasmuseet Ebeltoft, Mikkel Elming, som ny i jobbet har sat gang i store forandringer for museet, men samtidig lært at bremse op og fokusere indsatsen. Og hør, hvordan Science Museerne i Aarhus gjorde en sjov idé til en kæmpe takeaway-succes, som udfordrede museets logistik og nærmest lagde alle medarbejdere ned. Erfaringerne som denne episodes gæster deler er, at udviklingsprojekter og forretningsudvikling kræver ressourcer, fokus og tydelige rammer og værktøjer - og der skal ikke ske for mange ting på én gang.

HC Andersens moderne Odense og 140 års historie på Aafarten

Hør Henrik Harnow, direktør for Museum Odense og Eva Pasgaard Skytte, direktør for Odense Aafart, fortælle om nogle turbulente år i Odense og i forretningsudviklingen. Hvad stiller man fx. op når 80 % af de gæster man budgetterede med ikke dukker op? Og hvordan udvikler man nye forretningsmodeller i en krisetid?

Pilot: Velkommen til MOSAIK

I dette første afsnit åbner vi op for den nye platform MOSAIK og har besøg i studiet af to af de bærende kræfter fra Dansk Storbyturismes sekretariat i Wonderful Copenhagen, Signe Krarup  og Katrine Holmgaard Hansen. 

Hør om features, guides og værktøjer fra det nylancerede website og forstå baggrunden for projektet.