MOSAIK - small header logo
Light Festival

CopenCore Kulturturismenetværk

Foto: Daniel Rasmussen

I Hovedstaden er et nyt kulturturisme-netværk, CopenCore, blevet etableret og vil fremadrettet have flere årlige møder og arrangementer.

Wonderful Copenhagens nye kulturturismenetværk skal styrke hovedstadens kulturinstitutioner til at få mere ud af turismen gennem viden om turistens behov og præferencer, på baggrund af nyeste prognoser for Hovedstadens turisme samt relevante analyser eller nye større initiativer/events i byen, der kan være løftestang for kulturinstitutionerne.

Der er mulighed for at skrive sig op til kommende netværksmøder her.

 

 

Netværksmøde d. 11. april 2024

Hvad er turisternes forbrug, efterspørgsel, bevægelsesmønstre og rejsemotiver? Og hvordan får du omsat den viden til forretningsstrategiske tiltag i form af flere gæster, bedre oplevelser eller en mere effektiv drift? Det er noget af det, som du i fremtiden vil kunne få svar på vores nye, fælles dataplatform ”VisitData”. På mødet præsenterede Wonderful Copenhagen tankerne bag VisitData, og hvordan du kan drage nytte af platformen. Dagens værter, Nationalmuseet, præsentede også deres forventninger, håb og tanker for VisitData.

På netværksmødet fik vi også præsenteret de vigtigste findings fra den nyeste internationale undersøgelse om turisternes adfærd og tilfredshed. 

Hvis du ikke havde mulighed for selv at deltage, kan du nedenunder se en optagelse af netværksmødet samt en kort introvideo til VisitData.

 

 

Netværksmøde d. 15. januar 2024

Glyptoteket lagde smukke rammer om netværksmødet, der satte fokus på bæredygtighed i kulturen. Jacob Teglgaard fra Bæredygtigt kulturliv NU præsenterede indsigter i hvordan kulturaktører kan nedbringe klimaaftrykket og samtidig inspirere gæster til bæredygtig adfærdsændring. 

Se billeder fra netværksmødet nedenfor.

Glyptoteket
Foto: Daniel Rasmussen
Glyptoteket
Foto: Daniel Rasmussen
Glyptoteket
Foto: Daniel Rasmussen
Glyptoteket
Foto: Daniel Rasmussen

 

 

Netværksmøde d. 30. august 2023

På netværkets første arrangement blev en spritny analyse af kulturinstitutionernes dobbeltfunktion som rum for både borgere og besøgende præsenteret. Læs den fulde analyse her.

Se video fra netværksmødet nedenfor.

 Image removed.

Læs også

Copenhagen Light Festival
CopenCore: Kulturvision og handlingsplan
Kulturvision: CopenCore
CopenCore: Handlingsplan
CopenCore netværksmøde d. 30. august 2023
CopenCore
CopenCore: Ny fælles vision, som skal styrke hovedstadens position som international kulturmetropol