MeetDenmark logo
MDK- Cirkel bro

Værktøjskassen til bæredygtige værdikæder

Foto: Sophia Bergholm

Oplever din virksomhed stigende kundeefterspørgsel om bæredygtighed? I så fald er du ikke alene. Den kommende EU-lovgivning gør at flere virksomheder og organisationer begynder at kræve, at erhvervs- og mødeturismen tager et større ansvar.

Mange virksomheder inden for erhvervs- og mødeturismebranchen er allerede i gang med at arbejde med bæredygtighed. Dem der er gået i gang, kan se at arbejdet med virksomhedens værdikæde er dér hvor man virkelig kan gøre en forskel. Dertil kommer at flere kunder nu stiller krav til deres leverandører og det er hér værktøjskassen kommer ind i billedet.

For mange kan det nemlig være en udfordring at skabe et sammenhængende overblik og finde ud af, hvordan forskellige initiativer kan gavne hinanden.
Derfor udkommer nu en værktøjskasse med 7 værktøjer, der skal lette arbejdet med bæredygtighed.

Værktøjskassen er udviklet i et samarbejde med BDO Advisory og Hansen & Ersbøll Agenda. Den er skræddersyet til at støtte erhvervs- og mødeturisme virksomheder i deres arbejde med at skabe mere bæredygtige værdikæder.
 

Arbejdet er cirkulært


Denne værktøjskasse er en samling af praktisknære redskaber, som virksomheder og organisationer kan benytte sig af til at udvikle, engagere, måle, rapportere og brande sig attraktiv overfor omverdenen.

Hjulet hjælper jer til at forstå hvornår I skal bruge hvilke værktøjer. Figuren er cirkulær, fordi der løbende skal ske opdateringer i jeres arbejde, så snart nye indsigter opnås.

 

Hvornår kan værktøjskassen bruges?

Redskaberne i værktøjskassen kan bruges af jeres virksomhed, uanset om I er ved begyndelsen af jeres bæredygtighedsrejse eller allerede er langt fremme i processen. Der er ingen fast opskrift for hvilke redskaber I vælger at bruge, eller hvornår I vælger at bruge dem. Redskaberne kan bruges og tilpasses efter din virksomheds egne behov og passende tidspunkt. Guiden indeholder et grafisk overblik for hvornår det giver mening at tage fat i de forskellige værktøjer. 

MDK- Værtøjskasse

Foto:MeetDenmark

Værktøjskassen indeholder 7 værktøjer. Hvert værktøj har en tilhørende guide, der indeholder introduktioner til brug i praksis, samt hvilke andre værktøjer de kan bruges i forlængelse af.

MDK- Værtøjskasse

Hent den her

Foto: MeetDenmark