venue

Sommer på Ofelia Plads

Foto: Ofelia Plads

I hjertet af København ligger den alsidige Ofelia Plads, som efterhånden har lagt ’mole’ til en lang række events og arrangementer. Med havnen og smukke historiske bygninger som kulisse, er molen nemlig det ideelle sted for store events.

Mens hele pladsen kan bookes til offentlige events, er det muligt at leje en del af molen til private arrangementer som f.eks. konferencer. Derudover er der et spændende sommerprogram på vej, som er relevant for både lokale og besøgende. Vi har talt med Peter Grønborg, som er faglig leder af Åbne Huse og Ofelia Plads hos Det Kgl. Teater, om hvordan man bruge Ofelia Plads til events, og hvad man skal forvente ift. sommerprogrammet. 

 

Kan I fortælle lidt om Ofelia Plads, og hvad det er I kan tilbyde ift. møde-og andre turismearrangementer? 

”Ofelia Plads er en 12.500 m2 stor mole midt i København, som er omgivet af vand på tre sider og er nabo til Skuespilhuset, Operaen og Amalienborg. Den drives i et unikt privat-offentligt samarbejde mellem Danmarks største børsnoterede ejendomsvirksomhed, Jeudan, og Det Kongelige Teater, som tilsammen udgør Foreningen Ofelia Plads. Denne forenings formål er at sikre, at Ofelia Plads er et årligt attraktivt kulturudbud, der både byder på et behageligt hverdagsbyliv til cafebesøg og skønne omgivelser samt et aktivt kulturliv i form af udstillinger og live events. Særligt om sommeren. 

Pladsen er velegnet til både sommerfester, konferencer, koncerter o.l. Man kan enten leje hele eller dele af molen til at lave offentlige arrangementer (f.eks. foodmarkeder, festivaler, brand activation m.m.) eller leje op til 2000 m2 af pladsen til lukkede, private arrangementer (konferencer eller firmafester m.m.). Det er muligt at opsætte både små og store telte på Ofelia Plads, som er udstyret med en masse forankringspunkter til formålet. Molen er også oplagt til skibsanløb, hvor man kan udfolde sine aktiviteter på land. Ofelia Plads har desuden et samarbejde med den eksklusive kanalrundfart Hey Captain, der laver skræddersyede sejladser i luksuriøse både i Københavns Havn." 

 

I har lanceret jeres sommerprogram. Kan I fortælle lidt om det og de kommende arrangementer? 

”Ikke alt er offentligt endnu, men til sommer vil man bl.a. kunne opleve vores skønne koncertrække ’Klassisk på Kyssetrappen’, hvor både rytmiske og klassiske musikere hver torsdag i juni og august spiller gratis koncerter fra en flydende scene, mens publikum sidder på Ofelia Plads’ såkaldte Kyssetrappe, hvis trin går ned mod vandet. Vil vi også have gratis jazzkoncerter hver tirsdag, ligesom vi igen laver vores traditionsrige flydende Sankt Hans bål på vandet mellem Ofelia Plads og Admiral Hotel suppleret af taler og musik med kendte navne. Den Kongelige Sommerballet vil også atter gæste pladsen i juni måned, og over fem dage i juli vil Copenhagen Summerdance sætte scene og tribuner op og lave danseforestillinger, filmvisninger m.m." 

 

Hvordan vil I gerne have, at andre Meetingplace-medlemmer skal tænke jer ind, når de har en kunde i byen? 

"Ofelia Plads er først og fremmest et åndehul, hvor man som et af de få steder i centrum af København kan få milevid himmel og komme helt tæt på vandet med masser af plads omkring sig. Men man kan også med fordel følge med i vores kulturprogram, der året igennem byder på både events, kunst i det offentlige rum m.m. "

 

Læs mere om udlejning og brug af pladsen her.