Restaurant Lola

Social bæredygtighed i fokus hos nyt Meetingplace-medlem

Foto: Daniel Rasmussen

Hvordan kan man som virksomhed arbejde med at øge inklusion og sikre bedre arbejdsforhold? Det er noget af det, som Restaurant Lola har fokus på. Med kok Kamilla Seidler ved roret har restauranten, siden den åbnede, nemlig prioriteret social ansvarlighed. 

Restaurant Lola har for nylig meldt sig ind i Meetingplace, og i den forbindelse har vi sat restaurantens partner og kulinariske direktør Rune Toft stævne for at høre mere om Lola og ikke mindst deres arbejde med social bæredygtighed.

Q: Kan du fortælle lidt om Lola?

"På Lola hylder vi individet, hvilket betyder, at vores menu bliver sammensat efter, hvor personalet har boet eller stammer fra. Det kan også være med udgangspunkt i rejseminder. Vi ligger på Christianshavn Vold med egen have og petanquebane. I forhold til møder og events kan vi tilbyde en unik oplevelse i en gennemrestaureret gammel bygning."

Q: Hvordan arbejder I med bæredygtighed - og i særdeleshed social ansvarlighed?

"Lola opstod, fordi vi havde lyst til at vise, at restaurationsbranchen kan være andet end en hård tone og et nedslidende arbejdsmiljø. Så fra starten har vi ansat forskellige grupper af folk, der af den ene eller anden årsag stod på kanten af arbejdsmarkedet. Derudover har vi det Økologiske Spisemærke i Sølv og har fået udarbejdet et CO2-regnskab. Begge dele er en stor drivkraft i vores daglige drift. 

Q: Hvorfor har I valgt at fokusere på social bæredygtighed, og hvordan gør man det foreneligt med det at drive restaurant?

"Det er en helt naturlig del af vores DNA. Lige så krævende og udfordrende det kan være, lige så givende er det også. Men man skal ikke være naiv som arbejdsplads, for det kræver en ekstra indsats." 

Q: Hvorfor har I valgt at melde jer ind i Meetingplace, og hvad ser I af samarbejdsmuligheder med de andre medlemmer?

"Vi vil gerne vil være en del af det fællesskab og de muligheder, det giver, for at tiltrække potentielle gæster. Jeg tænker, der kunne være opgaver, som vi eller andre i netværket ikke selv kan løse som f.eks. lokaler eller det specifikke madtilbud, der efterspørges, hvor det er oplagt at arbejde sammen." 

 

Lolas arbejde er i god tråd med den seneste Meetingplace-strategi. Her er der nemlig fokus på at øge inklusion og sikre bedre arbejdsforhold i branchen.  

 

Læs mere om Restaurant Lola