Gå til indhold
Verdensarkitekturår i København i 2023

UNESCO World Capital of Architecture og UIA verdenskongres i København i 2023

I 2023 er København udnævnt til UNESCO World Capital of Architecture (WCA) - en ny titel som UNESCO tildeler den by, der er vært for den internationale arkitektforening UIAs verdenskongres. Kongressen rammer Bella Center den 2-6. juli 2023 og dermed bliver København verdensarkitekturby året rundt.

Begge begivenheder taler perfekt ind i Københavns ambitioner om at være en af verdens bedste byer at besøge, bo og leve i – og UNESCOs ambitioner om at sprede debat og udvikling inden for bæredygtige levemåder og løsninger.

A window of opportunity

I en tid, hvor behovet for effektive internationale Københavner kampagner er stort og konkurrencen mellem storbydestinationer er markant, har byen her et oplagt mulighedsvindue, hvor vi kan kommunikere fortællingen om en begivenhedsrig by, der altid er et besøg værd. En by, der er blandt verdens førende storbyer indenfor bl.a. bæredygtige løsninger og demokratisk arkitektur og design og med en høj livskvalitet, stærk cykelkultur og meget mere. 

Copenhagen is for you who...

Wonderful Copenhagen har, sammen med Creative Denmark, Copenhagen Capacity og Københavns Kommune, udviklet en dugfrisk international rammefortælling, der kan bruges til at italesætte næste års begivenheder, og som både vi og byens aktører kan gøre brug af. Konceptet hedder  'Copenhagen is for you who...' og er målrettet ferie– (B2C) og erhvervsrejsende (B2B) samt international presse. 

'Copenhagen is for you who...' er overliggeren på den mere lokale ’Copenhagen in Common’-fortælling, udviklet af Københavns Kommune ifm. verdensarkitekturåret. Den folder begivenhedsåret yderligere ud over for et internationalt publikum. Kampagnekonceptet rummer bl.a. et manifest, en toolbox og guidelines, som du som aktør kan tappe ind i - helt gratis - og bruge i din egen markedsføring - så vi sammen kan sætte turbo på markedsføringstrykket i udlandet. 

Læs mere om den internationale brandfortælling 'Copenhagen is for you who...' nedenfor.

HUSK OGSÅ AT tilmelde dig vores gå-hjem-møde den 8. september 2022 på Dansk Arkitektur Center, hvor vi fortæller mere om kampagnekonceptet og hvordan du kan aktivere fortællingen. 

Anne Marie Barsøe AMB

Senior Manager - International PR & Communication

amb@woco.dk

Mobil:+45 61 41 09 19