Jubilæum

Hent det officielle logo til H.M Dronningens 50-års Regeringsjubilæum

5.10.2021
Foto: Kontrapunkt

Hendes Majestæt Dronningens 50-års jubilæum som Danmarks regent markeres med en ny visuel kommunikation udviklet af designbureauet Kontrapunkt for Kongehuset og Wonderful Copenhagen.

I 2022 markeres Hendes Majestæt Dronningens 50-års jubilæum som Danmarks regent. Designbureauet Kontrapunkt har af Kongehuset og Wonderful Copenhagen fået til opgave at skabe et logo, der tjener som den visuelle kommunikation i forbindelse med jubilæet.

Det farverige jubilæumslogo er skabt af designer og grundlægger af Kontrapunkt Bo Linnemann.Christian 5.’s krone, der er fra 1671, er at finde i jubilæumslogoet.

Kronen er blevet re-designet, så den nu fremstår mere enkel, transparent og læsevenlig. Den opdaterede krone er også fleksibel, så den kan skaleres i størrelse; fra bannere og flag til et favicon - og stadig stå skarpt.

Centralt i logoet står der ”M50” der refererer til Dronningen og de halvtreds år, der er gået siden tronbestigelsen. Skrifttypen, der er livlig og trækker på detaljer fra kronen, er inspireret af akantus-bladets rigdom og rokokostilens elegance fra Amalienborgs og Fredensborg Slots arkitektur.

Skrifttypen er inspireret af strøg fra en pensel og er dermed en reference til Dronningens eget kunstneriske virke og udtryksform. Dronningen er en alsidig kunstner inden for broderi, kostumedesign, scenografi, illustrationer og malerier med videre, og logoet er designet med inspiration fra Dronningens eget kunstneriske formsprog.

Ofte har Dronningens kunstværker og akvareller et farverigt udtryk og et organisk formsprog. Derfor favner logoet netop nogle af de farver, der ofte ses i Dronningens kunst og personlige stil. De livlige farver understreger også, at jubilæumslogoet er skabt til et festligt formål.