Connect: Byen rækker ud og hele byen er en kulturoplevelse

Tema 2: Connect

Foto: Daniel Rasmussen

Byen rækker ud og hele byen er en kulturoplevelse

CopenCore Connect er kultur på internationalt niveau. Hovedstadens helt særlige atmosfære med byen som struktur og den besøgende som aktør. Her er ikke faste bucketlister, men stier og retninger, hvor den besøgende selv kan samle sin egen oplevelse.

Her er hovedstaden en mosaik af kultur, ikke en kulturkatedral. Livsstil og atmosfære i sig selv skaber selvberigelse hos de besøgende. Det er hos de mange forskellige kulturoplevelser i byrummet og i mødet med de lokale – fra Vesterbro til Helsingør - og på kulturinstitutionerne, der åbner op og inviterer byen og regionen ind, at magien sker. Miljøet er internationalt, og man sanser innovation og kreativitet gennem oplevelserne. En metropol, hvor kultur er kernen – vi vil noget med samfundet, vores hjem og kultur. Og vi giver det videre til dem, der besøger hovedstaden.

 

Med CopenCore Connect skaber vi sammen en international kulturmetropol, der:

• Favner hele geografien og udfolder sig på kulturinstitutioner og i byrummet

• Har en infrastruktur, som understøtter nem adgang både fysisk og digitalt

• Er kendetegnet ved et stærkt internationalt mindset

• Stiller kultur og oplevelser til rådighed for flere.

 

I tilblivelsen af visionen har hovedstadens aktører indenfor kultur, turisme og kreative erhverv bidraget med deres perspektiver på potentialer og udfordringer. For succes af visionen afhænger både af det langsigtede samarbejde mellem kultur og turisme, og at alle kan tage ejerskab og se vigtigheden af den nye retning for kulturturisme i hovedstaden:

”Vi skal stille kulturoplevelser til rådighed for langt flere ved at bruge byrummet. Det er et vigtigt led i at gentænke kulturinstitutionernes relevans, der ikke længere kun skal henvende sig til og være relevante for kunder, som f.eks. skal i teatret. Ved at bruge hele byen som ramme, udvider og gentænker man institutionens udtrykskanaler, og vi kan få kunst og kultur til at spille en rolle i flere menneskers liv.”

- Kasper Holten, teaterchef, Det Kongelige Teater

 

”Fremadrettet skal vi binde byen og kulturen bedre sammen og tilbyde kombinationsoplevelser, som f.eks. gastronomi og museer. Nicheområderne og kulturmiljøerne er vokset de seneste år og har spredt sig rundt i hovedstaden på en måde, jeg ikke ser i andre europæiske byer. Det skal vi styrke, støtte op om og binde sammen.”

- Jonas Grøn, administrativ direktør, Villa Kultur