8 tallet

Sustainable Choice CPH

Foto: Martin Heiberg

Et 3-årigt projekt sat i verden for at styrke hovedstadens bæredygtighedsindsats

Bæredygtighed er allerede et internationalt konkurrenceparameter inden for turisme og vurderedes at få endnu større betydning i de efterfølgende år. Undersøgelser fra fx VisitDenmark og Booking.com pegede på et markant skifte blandt private forbrugere, organisationer og virksomheder, hvor bæredygtighed i stigende grad påvirkede de valg, der blev truffet. 

Derfor arbejdede Wonderful Copenhagen med projektet Sustainable Choice for at styrke Danmarks hovedstads internationale konkurrenceposition ved at øge mange af de indsatser, der i Global Destination Sustainability Index lægges vægt på, når en destinations arbejde med bæredygtighed vurderes. Projektet omsatte visioner og ambitioner der byggede på den grundide, at de skulle være med til at sikre, at København blev en mere bæredygtig destination og at disse ideer blev omsat til innovative, kommercielle og skalerbare løsninger – udviklet for og i samarbejde med turismeerhvervet og destinationens gæster.

En grøn destination

Foto:Wonderful Copenhagen

Om projektet

Herunder beskrives projektet Sustainable Choice CPH i detaljer herunder de 5 spor, som projektet byggede på

Projektet bestod af fem spor, som understøtter hinanden og er gensidigt afhængige.

1. BÆREDYGTIG BUSINESS
Målet med dette spor var at styrke turismeerhvervets arbejde med bæredygtig og grøn omstilling, ved at udnytte potentialet for innovation i turismens værdikæde. Wonderful Copenhagen gennemførte i projektet udviklingsforløb med virksomheder, der bidrager til innovation af Hovedstadens turisme og udbreder deres erfaringer til resten af erhvervet.

Vil du høre mere om bæredygtighed i turismen, så hør podcasten "Bæredygtighed i turisme erhvervet" nedenfor:

2. CERTIFICERINGER OG POLITIKER
Gennem projektet hjalp vi de lokale aktører med at udarbejde politikker og opnå miljø- og bæredygtighedscertificeringer. Dette gav aktørerne en mulighed for at synliggøre deres arbejde med bæredygtighed og sætte allerede eksisterende bæredygtighedstiltag i system.

Projektet fokusede på fx attraktioner, oplevelser, hoteller, restauranter, venues samt kongres- og eventarrangører. Læs mere her

 

3. GRØN MOBILITET
Målet med dette spor var at styrke hovedstaden som bæredygtig destination ved at gøre Hovedstadsområdet til et unikt sted, hvor besøgende kan bevæge sig bæredygtigt rundt - både i hovedstaden og ud i bredere kredse af byen. Vi fokuserer på at fremme brugen af kollektiv transport hos besøgende samt sikre bæredygtig transport mellem stationer og oplevelsesmuligheder.

 

4. INTERNATIONAL BRANDING 
Hovedstaden skal positioneres som verdens mest bæredygtige destination. Dette forsøgte vi at styrke gennem international branding, der satte København i førersædet som en bæredygtig hovedstad, både hvad angår talent- og virksomhedstiltrækning og turisme bredt set. 

 

5. BEST PRACTICE & BENCHMARKING
Ved hjælp af Best Practice eksempler og Benchmarking sikrede vi forbedringer i udviklingen af Hovedstadens bæredygtige turisme. Disse skulle fungere som pejlemærker for at nedbringe turismens miljø- og klimaaftryk på destinationen, i samarbejde med turismeerhvervet.

 

Projektet startede d. 1. juni 2021 og sluttede d. 30. november 2024

Projektets partnerkreds bestod af Dansk Erhverv, HORESTA/Green Key, Danske Restauranter og Caféer (DRC), Dansk Kyst- og Naturturisme, DOT, VisitDenmark og Københavns Kommune.

 

En grøn destination

Foto:Wonderful Copenhagen

Projektet var støttet af:

Dansk Erhvervsfremmestyrelse

 

Kontakt

Vil du vide mere?

Hvis du har yderligere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os.

Catharina Cecilie Aas

Head of Sustainability

cca@woco.dk