Wonderful Copenhagen

Værftets Madmarked

Vi bringer fællesskab og verdens madkulturer sammen og skaber nye historier på Helsingørs gamle værft.

Værftets Madmarked ligger i en af det tidligere Værfts store haller i Helsingør. Med Kulturværftet og Museet for Søfart som nabo og med udsigt til Kronborg slot er Værftets Madmarked et oplagt sted at besøge som et naturligt led i udflugten til Helsingør.

På madmarkedet kan man samles omkring langborde med venner, familie og dates og nyde mad fra hele verden fra boder med forskellige streetfood-koncepter. Sæt fx tænderne i fish’n’chips, sprøde pizzaer, lækre kager, tacos, indisk mad eller pandekager.

Meget mere end god mad

På Værftets Madmarked kan du være sikker på, at din aftensmad ikke bliver kedelig.

Udover en god kulinarisk oplevelse byder markedet på en lang række faciliteter og aktiviteter, som fx:

  • Foody Banko
  • Værftets Løbeklub
  • Jul på Værftet
  • Street soccer
  • Petanque
  • Basketball
  • Skaterampe
  • Maritimt legeområde for de små

En oplevelse for alle

Værftets Madmarked inviterer verden indenfor. Det er et mødested for både lokale og turister. Værftets Madmarked omfavner, bidrager til og viser mangfoldigheden ved at cementere sig som et mødested for alle i Nordsjælland. Det er stedet, hvor beboere og turister spiser side om side efter et museumsbesøg eller i frokostpausen. Her kan man give sine børn en god oplevelse eller få en fyraftensøl med kollegaerne.

Hvad er street food?

Street Food er god mad, fremstillet direkte til dig. Og til en fornuftig pris.


Gademad/street food har været kendt længe verden over. Faktisk lige fra de pæredanske pølsevogne til de mere eksotisk inspirerede salgssteder af sydeuropæisk eller asiatisk mad.  I kølvandet på finanskrisen i 2008, hvor mange af de traditionelle restauranter måtte lukke, opstod der hyppigere food trucks og madtelte på torve og gadehjørner. Man opsagde simpelthen lejemålene for sin faste biks og flyttede køkkenerne ud på gaden, hvor man fortsatte fremstillingen af den gourmet-mad, man i forvejen var kendt for at servere. Nu blot til en lavere pris på grund af den sparede husleje. Prisen faldt, men kvaliteten bestod!


På Værftets Madmarked oplever du mad i øjenhøjde i et afslappet miljø. Det er folkeligt - det er street food.

Efterårsferie på Værftets Madmarked

I uge 42 og 43 står Værftets Madmarked klar med et sprængfyldt program af aktiviteter for børn og voksne.

Du kan blandt andet være med til at lave Danmarks længste tegning, spille fodbolddart og lasergame, gætte en smag med bind for øjnene og meget mere. Du kan se hele programmet for uge 42 og 43 på Madmarkedets hjemmeside.