Legeplads

Meetingplace-pressetur med fokus på legacy og bæredygtighed

Foto: Martin Heiberg

Igen i år havde København besøg af en række MICE-medier, der besøgte byen i forbindelse med Tomorrow’s Urban Travel-konferencen.

Udover bæredygtighed var der fokus på legacy og den langvarige værdi, som kongresser kan skabe for byen.

Som en del af fortællingen blev journalisterne fra de 4 anerkendte medier, Conference & Incentive Travel, Conference & Incentive Management, Conference & Meetings World og Headquarters introduceret til en række Meetingplace-medlemmer.

Copenhagen This Way havde arrangeret en bæredygtighedstur gennem Nordhavn for at vise, hvor højt bæredygtighed vægter i Københavns byplanlægning. Som en del af turen kom journalisterne bl.a. op på Konditaget Luders og forbi affaldsstationen under The Silo, inden de fik bæredygtig frokost på Letz Sushi.

Hos Bella Center fik de mulighed for at høre mere om BC Hospitalitys arbejde med bæredygtighed og FNs 17 verdensmål. På Reffen, og med udsigt udover vandet, fortalte Miriam Feilberg fra Dansk Vand- og Spildevandsforening (DANVA) om den kommende vandkongres, IWA World Water Congress & Exhibition, og hvilken impact og legacy, kongressen kan få for byen.

Med miljøcertificeringer og mange forskellige grønne tiltag passer de københavnske hoteller heldigvis godt ind i bæredygtighedsfortællingen. Således boede journalisterne på Hotel Admiral og SKT. PETRI, der begge byder på bæredygtige løsninger og omgivelser.

Endelig fik de også en rundtur på det nye Scandic Falkoner i forbindelse med konferencen samt smagt på lokale, sæsonbetonede råvarer på Almanak og Smør.

I modsætning til tidligere år, blev der i år lavet 2 ture for at få flere Meetingplace-aktører i spil. Således fik journalisten fra Conference & Incentive Travel mulighed for først at være en del af programmet i København og derefter opleve Helsingør. I Helsingør boede og spiste hun på Marienlyst Hotel og besøgte bl.a. Søfartsmuseet.

Som altid spillede MWC medlemmer en stor og vigtig rolle i den overordnede historie om København, og hvert medlem er med til at understøtte fortællingen om en bæredygtig og alsidig destination, der byder på en bred vifte af spændende møde-og kongresprodukter.