Copenhill Copenhagen

Københavnske events i centrum for International bæredygtighedsindsats

7.4.2022
Foto: Astrid Maria Rasmussen

Med afsæt i et hackathon om bæredygtige events arbejder Wonderful Copenhagen på at styrke hovedstadens førerposition inden for bæredygtig udvikling og gøre byen endnu mere attraktiv som eventdestination.

Hvordan kan events bidrage til den bæredygtige omstilling? Det er omdrejningspunktet for en international hackathon, hvor studerende fredag får 24 timer til at løse opgaver omkring udvalgte københavnske cases. Konkret konkurrerer 22 hold fra universiteter i USA, England, Frankrig, Schweiz og Danmark om, hvem der kommer frem med den bedste løsning i forhold til grøn, social og økonomisk bæredygtighed.

Wonderful Copenhagen er gået sammen med SportPro Media og samler de mange studerende til den digitale hackathon for at inspirere hovedstadens events med nye bæredygtige løsninger, ligesom det handler om at påvirke den internationale eventscene til et øget fokus på bæredygtighed. 

Herudover er denne hackathon og samarbejdet med SportsPro Media et element i arbejdet med at styrke hovedstadens brand som et epicenter for bæredygtig udvikling og en nytænkende eventdestination, så vi også fremover står stærkt i konkurrencen om at tiltrække store events.

The Copenhagen Way part one: A city that inspires

Eco epicentre: How Copenhagen is pushing boundaries for sustainability in sport

SportsPro Media har i år et særligt fokus på Københavns som eventdestination og udgiver blandt andet en artikelserie om den Københavnske måde at lave events og byens fokus på bæredygtige løsninger. Disse artikler bliver skubbet ud i forbindelse med promoveringen af bæredygtigheds-hackathonet og bliver der eksponeret yderligere overfor eventarrangører og de forbund, der afgør, hvor fremtidens events afholdes.

De studerende kan udvikle en løsning til en af fire forskellige cases og Wonderful Copenhagen præsenterer i slutningen af måneden vinderen ved en stor international eventkonference i London. De fire cases omhandler henholdsvis SportsPro Media, Ironman Copenhagen, SAILGP Copenhagen og Copenhill.  

De forskellige hold bliver hjulpet af et felt af internationale eksperter, der er med som mentorer, herunder Wonderful Copenhagens Head of Events, Kim Mejnert-Frydensbjerg. Og de forskellige løsninger bliver bedømt af et internationalt dommerpanel, med deltagelse af Wonderful Copenhagens Senior manager i bæredygtighed, Pil Krogh Tygesen.

Opinion | How Copenhagen is leading the way in making an active city   

Læs mere om SportsPro Sustainability Hackaton