Vinderne er

Københavns Kongres og Events Award: Her er vinderne

1.5.2020
Foto: Wonderful Copenhagen

Med Københavns Kongres & Event Award har Wonderful Copenhagen sammen med Københavns Kommune de seneste otte år hvert forår hyldet de ildsjæle, der som lokale værter har stået i spidsen for en international kongres eller sportsbegivenhed i København i det forgangne år.

De lokale værter spiller generelt en helt afgørende rolle i forhold til tiltrækning af kongresser og events. Og selvom verden i år er meget anderledes pga. COVID-19, og selvom branchen af gode grunde har fokus et andet sted lige nu, skal de lokale værter fra 2019 fortsat fejres og anerkendes.

Normalt bliver Københavns Kongres & Event Award afholdt i Festsalen på Københavns Rådhus, men på grund af situationen i år blev Københavns Kongres & Event Award erstattet af et digitalt awardshow, der kårede vinderne inden for tre kategorier.

Ud over kategorierne ’Årets vært for den succesfulde kongres, der har skabt: Profilering af Fagfelt/ Styrkeposition’ og ’Årets bedste sportsevent’ er der i år blevet introduceret en ny kategori, som hylder værter af kongresser/events, der har haft et ekstra stort fokus på bæredygtighed.

Tre kompetente fagjuryer havde vurderet de nominerede. Her er vinderne:

 

Årets vært for den kongres, der succesfuldt har skabt: Profilering af fagfelt / styrkeposition:

Experimentarium / ECSITE Annual Conference 2019

Under temaet ”Pushing Boundaries” fik Experimentarium, som vært for Ecsite Annual Conference 2019, udfordret den gængse måde science centre og museer formidler på, med det mål at der konstant tilbydes viden og oplevelser med stor relevans og appel til den brede offentlighed. Læs mere her.

 

Årets bedste sportsevent:

Sparta Atletik & Motion og Dansk Atletik / Copenhagen Half Marathon 2019

Copenhagen Half Marathon har på forbilledlig vis demonstreret, hvordan elite og bredde kan kombineres til et årligt tilbagevendende event, der sætter nye standarder og rekorder for både dansk og international atletik og løb. Dette samtidig med, at eventen udmærker sig ved at være et unikt udstillingsvindue for København, som via global streaming viser byen for hele verden. En kombination der både kommer dansk turisme og idræt til gode. Læs mere her.

 

Årets kongres/sportsevent, der har skabt: Værdifuldt fokus på bæredygtighed:

IRONMAN Copenhagen / IRONMAN 2019

IRONMAN er både ambitiøs ift. faglighed, klima og ikke mindst ift. at gøre en forskel. Det er et sportsevent, der anerkender, at bæredygtighed er på dagsordenen globalt, og som vil bidrage nationalt og internationalt til en positiv bæredygtighedsudvikling. Læs mere her.