MeetDenmark logo
MDK - gro

Miniguide til arbejdet med miljøcertificeringer og -mærkninger

Foto: Martin Heiberg

Få øjnene op for nye forbedringspotentialer og dokumenter jeres bæredygtighedstiltag overfor kunderne, ved hjælp af miljøcertificeringer og -mærkninger.

Bæredygtighed er et internationalt konkurrenceparameter, der allerede er utrolig vigtigt for erhvervsturismen og forventes at blive endnu mere essentielt i arbejdet fremadrettet.

Inden for turismebranchen findes der et hav af forskellige certificeringer, hvilket kan være udfordrende at navigere i. Derfor har partnerne bag Partnerskab for Bæredygtig Turismeudvikling, udarbejdet en certificeringsguide. Miniguiden bygger videre på Destination Fyns tidligere guide og skal hjælpe med skabe et bedre overblik over de forskellige certificeringer.

Certificeringsguiden giver blandt andet eksempler på, hvilke miljøcertificeringer og -mærkninger, der er relevante for virksomheder i turismebranchen og beskriver, hvordan de kan bruges til at synliggøre jeres indsats.

Hvorfor arbejde med certificeringer?
Certificeringer og miljømærker kan bruges til at skabe struktur og opsætte nye mål for virksomheders arbejde med bæredygtige tiltag.
Samtidig oplever vi en stigende interesse fra kunder, der i stigende grad træffer beslutninger baseret på hensyn til miljøet og bæredygtighed.
Derfor er det en konkurrencemæssig fordel at kunne dokumentere arbejdet med bæredygtighed gennem en anerkendt certificering.