MeetDenmark logo
fossil to green

Europæisk hvidbog om bæredygtig omstilling i erhvervs- og mødeturismen

Foto: Shutterstock

Klimakrisen er vor tids mest presserende udfordring. Der er brug for transformative indsatser, som kræver hidtil uset kollektiv handling fra alle samfundets sektorer. Erhvervs- og mødeturismen både kan og skal spille en vigtig rolle.

Den strategiske alliance af nationale kongresbureauer i Europe, som MeetDenmark er medlem af, har fokus på at bidrage til FN's mål for bæredygtig udvikling og den europæiske grønne aftale. Således kan møder, messer og kongresser spille en vigtig rolle i realiseringen af disse ambitiøse mål. Fra videnskabelige kongresser til politiske topmøder - møder og forsamlinger af alle typer kan være væsentlige redskaber for samarbejde, problemløsning og kommunikation. Erhvervs- og mødeturismen har derfor en unik mulighed og et ansvar for at bidrage til den globale indsats for bæredygtig omstilling.

På den anden side ved vi, at møder, messer og kongresser også kan have betydelige miljømæssige og sociale konsekvenser, som skal reduceres. Alle medlemmerne af den europæiske alliance føler ansvar for at handle nu og ændre samtalen om bæredygtig erhvervs- og mødeturisme. Derfor skal vi have et skarpt fokus på ​​at styrke innovation og udvikle nye forretningsmodeller. Hvis branchen ikke handler, vil den blive ramt af kunder og interessenters ændrede forventninger og krav i fremtiden.

Denne hvidbog er bygget på mange timers samtaler om disse spørgsmål. Alliancen ønsker at dele de gode eksempler, planer og ideer med partnere og interessenter i branchen. Hvidbogen er beregnet som en samtalestarter, og vi håber at den kan inspirere og tilskynde til mere dialog og samarbejde om dette vigtigt emne.

Se en kort introduktion til hvidbogen.

White paper sustainability

Download hvidbogen her