Yellow Field | Aarhus

Guide til oplevelser bringer autocampister sammen

Foto: Dennis Borup Jakobsen

Henriette Rask og hendes mand Peter havde med Pintrip den helt rigtige ide: At ”sælge” deres guidebog til autocampister ved at fokusere på gratis overnatningssteder rundt om i landet. Efter råd og vejledning indså de, at gode oplevelser på overnatningsstederne var vigtigere at slå på.

For nogle år siden rejste Henriette Rask, hendes mand Peter og deres tre drenge sammen Frankrig tyndt. De ville opleve det autentiske, færdes blandt de lokale og samtidig have trygge omgivelser, når de overnattede i deres camper.

Men hvordan finder man lige det? Svaret fandt de i form af en rejseguide, der åbnede det franske landskab op for dem. Fra vingårde til strudsefarme, bisonfarme, keramikere og små landbrug. Efter mange fantastiske overnatninger fik familien Frankrig helt ind under huden og vendte hjem til Danmark.

Men der var sket noget undervejs. Drømmen om Pintrip var opstået.

Idéen med Pintrip var at kopiere familiens gode oplevelser fra Frankrig og skabe en guidebog med danske værter rundt om i landet, hvor autocampister – danske som udenlandske – ved køb af guidebogen fik adgang til at overnatte gratis hos de forskellige værter.

Men en ting er at få en idé, noget andet er at få den idé realiseret.

”Vi havde ingen erfaring med iværksætteri eller turisme, så vi søgte råd og vejledning hos det lokale erhvervsråd. Men der blev vores idé ikke rigtigt udfordret, og det efterlod os fuldstændig på bar bund.”

Ifølge Henriette Rask var deres held, at Pintrip blev en del af TourismX.

”TourismX har spillet en stor rolle i udviklingen af vores produkt. Vi fik sparring og rådgivning på elementer i vores produkt, som vi ikke selv var opmærksomme på. Det har trukket os i en anden retning og skabt nogle muligheder, som vi ellers ville være gået glip af,” siger hun og tilføjer:

”Vores oprindelige idé var at sælge en guidebog med gratis overnatninger rundt om i landet for autocampere. Men vi fik ret hurtigt rådet, at vi i stedet burde sælge vores produkt, guidebogen, på de oplevelser autocampisterne kan få hos vores værter. Derved kunne vi tiltrække de rigtige gæster – dem der vil fællesskabet og ikke blot er på udkik efter en gratis overnatning. Det kunne vi ikke selv se i begyndelsen, og vi fik et helt andet indblik i mulighederne i vores idé,” siger Henriette Rask.

I forlængelse af rådet om at fokusere på oplevelser, blev Henriette og hendes mand opfordret til at skabe et såkaldt community, et fællesskab, hvor autocampister kan dele deres oplevelser og give hinanden gode tips og fif for at få en bedre tur rundt i Danmark.

”Vi oprettede derfor et forum på Facebook til vores Pintrippers, som i løbet af 14 dage fik over 1.000 pintrippers. I dag er der over 1.700 pintrippers på facebook-siden, som aktivt deltager i fællesskabet på Facebook.”

Den 31. marts 2019 udkom første version af Pintrips guidebog med 180 værter fordelt over hele landet – værter, der alle har en unik oplevelse at dele med autocampister, der får stillet en gratis overnatning i deres autocamper til rådighed ved at købe guiden og placere en vignet i camperens forrude. Det har 3.000 danske og udenlandske autocampister gjort.

”Vi har i projektet fået øjnene op for, at det er oplevelser og fællesskabet blandt vores pintrippers, der er vores kerneprodukt. Det har gjort det nemmere at få nye værter ombord, fordi de kan se, at autocampisterne, vores pintrippers, er interesserede i de oplevelser, vores værter kan tilbyde,” fastslår Henriette Rask.

Den 31. marts i år udkommer version 2.0 af guidebogen med opdaterede oplysninger om værterne, der nu er vokset til 250. Samtidig lancerer Pintrip også en app, der gør bogguiden tilgængelig online.

Henriette Rasks gode råd:

  1. Skab et netværk for dine kunder, hvor omdrejningspunktet er dit produkt eller de oplevelser, der kan komme via dit produkt
  2. Få professionel hjælp
  3. Test din ide af på dit netværk og "kill your darlings",
  4. Vær lydhør overfor kritik
  5. Kontakt dit nærmeste Erhvervshus. De kan oplyse, om hvilke muligheder du har som iværksætter. Kursus, fondssøgning osv.
PRINCIP

Lyt til podcast

Foto: Wonderful Copenhagen

Tilbage til Toolbox