Planet Copenhagen Program

Oplægsholdere

Foto: Wonderful Copenhagen

Her finder du uddybende beskrivelser af konferencens oplæg og dets oplægsholdere.

Alina Klaseva
-

Alina Klaseva

Chief Sustainability Officer, BeCause.

Kravene til troværdig repræsentation af virksomhedens bæredygtighedsindsatser skærpes, men hvordan kan vi udnytte automatisering, når vi skal indsamle data og give de rigtige svar til interessenter?

Alina Klaseva vil fortælle om, hvordan du kan indsamle, verificere og enkelt kan kommunikere din virksomheds bæredygtighedsindsats i en digital platform.

Ligesom du vil få mulighed for at kigge på din egen virksomheds status og teste, hvordan du både kan indsamle og kommunikere troværdigt.

Alina Klaseva er Chief Sustainability Officer i BeCause, som er en vækstende startup, der driver verdens første 'sustainability management hub'.

En digital platform som flere hoteller og rejseportaler allerede bruger. BeCause er støttet af Innovationsfonden, Vækstfonden og Corde Invest.

Anders Lendager
Maria Albrechtsen Mortensen

Anders Lendager

Founder og direktør, Lendager Group

Anders Lendager er arkitekt og grundlægger af tegnestuen Lendager, som er en af de mest toneangivende danske virksomheder inden for bæredygtighed i byggebranchen.

Han står bag berømte byggerier som Ressourcerækkerne og UN17 village, og er desuden medlem af Danske Arks bestyrelse og Danske Arks bæredygtighedsudvalg samt med i FNs SDG Accelerator Advisory Board.

Sammen med Simon Kjær Hansen vil de diskutere, hvilken rolle storbyer spiller i den bæredygtige omstilling, og hvad det kommer til at betyde for storbyen som rejsedestination.

Hvordan kan storbyen fungere som et værn mod klimakrisen? De kommer ind på, hvordan arbejdsdeling, tæt og højt byggeri muliggør en bæredygtig livsform, som livet på landet ikke kan konkurrere med.

Anders Morgenthaler
Jes Larsen

Anders Morgenthaler

Klimaaktivist, tegner og filminstruktør.

Ander Morgenthaler er uddannet fra designskolen i Kolding og Den Danske Filmskole. Han er filmskaber og serieentreprenør, og har bl.a. startet den grønne friskole, et grønt rejsebureau og lavet TV programmet ”Min ide – vores vision”.

Sammen med Kaspar Colling Nielsen vil de debattere, hvad kommunikation kan bidrage til i den bæredygtige omstilling.

Hvad er ord og historiefortællings forandringskraft? Hvordan kan virksomheder kommunikere deres bæredygtighedsprofil troværdigt? Og hvordan undgår vi at tage bestik af emnets popularitet og pynte os med lånte fjer?

Connie Hedegaard
-

Connie Hedegaard

Bestyrelsesformand Concito, tidligere EU-kommissær og minister.

På Planet Copenhagen vil Connie Hedegaard tale om, hvad der skal til for at løse verdens klimaudfordringer, og hvilken særlig rolle Danmarks hovedstad kan spille.

Danmark er kendt i verden for at være et foregangsland, som sætter ambitiøse miljø- og klimamål, og som samtidig skaber forretning ud af grønne og bæredygtige løsninger.

København er kendt i hele verden som en hovedstad, der går foran som bæredygtig storby og samtidig skaber en høj livskvalitet for borgerne. Københavns ’brand’ som en bæredygtig destination bliver ikke mindre vigtig i fremtiden, hvor turisterne i højere grad vil efterspørge og forvente grønne og klimavenlige valg. 

Turismeerhvervet nyder godt af kendskabet til København ude i verden. Hvad kan erhvervet gøre for at styrke kendskabet og samtidig bidrage til en bæredygtig verden gennem turismen? Kan det betale sig at gå forrest? Hvordan kan en lille hovedstad gøre en stor forskel? Hvor ligger mulighederne gemt i at tage lederskab?

Connie Hedegaard har i snart 20 år stået i forreste række i kampen for at få klimaudfordringerne op på den politiske dagsorden. Først som miljøminister, dernæst som EU-kommissær, og nu som foredragsholder og bestyrelsesformand hos Concito.

Eduardo Santander
-

Eduardo Santander

Executive Director European Travel Commission & Chairman European Tourism Manifesto

Eduardo Santander sætter tal på turismeerhvervets tyngde på tværs af Europa – både i økonomien, men også i muligheden for at bidrage til den bæredygtige omstilling.

Med baggrund i international viden vil han diskutere, hvad bæredygtighed kommer til at betyde i fremtidens valg af destination. Derudover vil han fortælle om sit arbejde med the European Tourism Manifesto – om vigtigheden af fælles ambitioner og en fælles stemme.

Eduardo Santander er direktør for European Travel Commission (ETC). ETC arbejder for at opbygge anerkendelsen af turismens værdi for de europæiske lande gennem udveksling af best practice, viden og markedsføring. Han er formand for European Tourism Manifesto, og dedikeret til arbejdet med bæredygtighed i turismeerhvervet.

Emil Bruun Blauert
-

Emil Blauert

Partner Good Food Capital, Food Director Heartland Festival.

Hovedstaden har etableret sig internationalt som visionært mekka for madkultur. Kan vi bygge videre på vores stærke foodie brand, så vi bliver en hovedstad for bæredygtige madoplevelser?

Emil Bruun Blauert vil tage afsæt i deres aktuelle investeringscase, hvor han udvikler en ny type vegansk chokolade uden kakao i samarbejde med Restaurant Amass, der tidligere er kåret til verdens mest bæredygtige restaurant. Med baggrund i dette Emil vil fortælle om mulighederne for at udvikle København til et globalt kraftcenter for grøn innovation og upcycling af mad.

Emil Bruun Blauert er partner i Good Food Capital, som investerer og udvikler progressive madstartups og investerer i bæredygtige madvirksomheder, ligesom de samarbejder med kokke, investorer, forskere, kunstnere og landbrugere.

Han rådgiver desuden byer og kommuner i at forme bæredygtige fødevaresystemer og er direktør for partnerskaber, mad og bæredygtighed på Heartland Festival.

Johan Galster
-

Johan Galster

Partner, We Do Democracy

I turismens bevægelse spiller borgere og lokalsamfund en stadig større rolle. Muligheden for at deltage aktivt i dagligdagslivet blandt beboere og erhvervsdrivende i et særligt område, bliver netop det, turister rejser for at opleve.

De kommer ikke kun for at se Nyhavn, men for at for at deltage og indgå i københavnerlivet. Så hvordan arbejder man som turistvirksomhed med sit lokalsamfund og med turister som midlertidige borgere? I denne breakout session vil Johan Galster tage dig med rundt i mulighederne, udfordringerne og dilemmaerne i, hvordan man bruger sit lokalsamfund. 

Johan Galster er partner i We Do Democracy og ekspertrådgiver i demokratisk deltagelse. Johan er desuden medstifter af Demokrati Garage i NV, har stået bag Venligbolig Plus, har bestyrelsespost i Østerbro Teater og er uddannet ved Aarhus Universitet. 

Jørgen Ole Bærenholdt
-

Jørgen Ole Bærenholdt

Professor, Institut for mennesker og teknologi, Roskilde Universitet

Transport til, fra og på destinationen fylder i turistens samlede klimaregnskab. I denne breakout session vil Jørgen Ole Bærenholdt sætte fokus på transportens rolle i turismen.

Han vil belyse, hvad man kan gøre, også som mindre turistvirksomhed, mens vi venter på nye teknologier og regulering. Og komme med bud på, hvordan turisternes mobile praksis kan bidrage til cirkulær økonomi og være vores svar på klimakrisen.

Jørgen Ole Bærenholdt er Dr. Scient. Soc., Professor i Samfundsgeografi ved Institut for Mennesker og Teknologi og Centre for Tourism Research (RUC).

Kaspar Colling Nielsen
Jes Larsen

Kaspar Colling Nielsen

Forfatter og tidligere taleskriver for klima- og energiminister.

Kaspar Colling Nielsen er forfatter, uddannet i erhvervsøkonomi og filosofi fra Copenhagen Business School og tidligere taleskriver for den socialdemokratiske klimaminister Dan Jørgensen.

Sammen med Anders Morgenthaler vil de debattere, hvad kommunikation kan bidrage til i den bæredygtige omstilling.

Hvad er ord og historiefortællings forandringskraft? Hvordan kan virksomheder kommunikere deres bæredygtighedsprofil troværdigt? Og hvordan undgår vi at tage bestik af emnets popularitet og pynte os med lånte fjer?

Kaspar Mørk Arianto
Kaspar Mørk Arianto

Kaspar Mørk Arianto

Director of Communications Bella Group.

Det er ingen let opgave at løse, når man sætter sig for at rekruttere mennesker, der står på kanten af arbejdsmarkedet. Særligt ikke, når kulturen og sproget også er et muligt benspænd. Men ikke bare kan det lade sig gøre – det kan vokse sig til noget stort, engagerende og inspirerende for både nye og eksisterende kollegaer.

Bellagroup deler indsigter fra arbejdet med at udvikle et socialt bæredygtigt jobskoleformat i samarbejde med lokale NGO’er, kommunale kræfter og private aktører.

 Kaspar Mørk Arianto er kommunikationsdirektør i Bellagroup og har gennem et årti arbejdet med udvikling og kommunikation af bl.a. komplekse bæredygtighedsindsatser og -events hos toneangivende danske virksomheder indenfor hospitality, fødevarer og restauration.

Lars Ludvigsen
-

Lars Ludvigsen

Forfatter og konsulent, LETZ CERTI.

Certificeringer giver en virksomhed mulighed for at dokumentere sin indsats for at skabe mere bæredygtige produkter og hjælpe med omstilling af samfundet, ligesom de styrker kommunikationen med kunder, leverandører, medarbejdere og andre nøgleinteressenter.

Lars Ludvigsen vil give inspiration til, hvordan din virksomhed finder vej i certificeringsjunglen, så det bliver nemmere at udvælge den eller de ordninger, som passer bedst til din virksomhed og virksomhedens produkter eller services.

Lars Ludvigsen er forfatter og forretningsudvikler i LETZ CERTI, der rådgiver virksomheder, forbrugere og andre om certificeringsordninger, herunder hvordan de kan bruges forretningsmæssigt og kommunikationsmæssigt. 

Martin Thim Tømmergaard
-

Martin Thim

Partner og sustainability manager, DTD Group, partner MOONN.

Da NorthSide Festival meldte ud, at der på dette års festival udelukkende ville blive serveret vegetarisk mad, trak det overskrifter. Der var både ros for modet, men også kritik.

I dette oplæg vil NorthSide’s Martin Thim dele erfaringer med hvordan det gik, da de gjorde alle festivalgæsterne til vegetarer for en weekend. Martin Thim deler do’s and don’ts for alle, som arbejder med grøn omstilling af store events.

Martin Thim er ansvarlig for bæredygtighed og partnerskaber i DTD Group, som afholder NorthSide i Aarhus, Tinderbox i Odense og store koncerter i hele landet. Martin Thim er leder for destinations- og byudviklingsprojektet Kulbroen på Sydhavnen i Aarhus og partner i rådgivningsvirksomheden MOONN.

Rasmus Willig
-

Rasmus Willig

Forperson Andelsgaarde, forfatter og tidligere Head of CSR hos Gubra.

 

Stjerneforskeren Rasmus Willig indså i 2021, at kloden ikke kan reddes fra et skrivebord på RUC. Derfor lagde han forskningen bag sig, og rykkede i klimaets tjeneste ud i det private erhvervsliv.

På Planet Copenhagen vil Rasmus Willig tale om sin rejse og ikke kun hvad virksomheder kan gøre, men også hvad man bør gøre.

Rasmus Willig er ph.d. fra Roskilde Universitet. Forperson i Andelsgaarde, og tidligere Head of CSR hos gazelle virksomheden Gubra. Han har desuden været formand for Dansk Sociologforening, og forfatter til flere bøger om bæredygtighed, herunder ”Hvad skal vi svare?”, ”Den bæredygtige stat” og ”Vi ved det jo godt”.

Sara Krüger Falk
-

Sara Krüger Falk

Direktør Global Compact Network Denmark.

Med udgangspunkt i Global Compact’s ti principper og verdensmålene vil Sara Krüger Falk give inspiration til, hvilken rolle turismeerhvervet kan spille for at skabe en bedre fremtid med muligheder for erhvervet, og hvordan vi ved at skabe fælles værdier, fælles principper og et fælles mål kan nå derhen.

Sara Krüger Falk er direktør i Global Compact Network og var med til at etablere det danske netværk med UNGC i 2018. Hun er desuden formand for 2030 panelet, der skal understøtte folketingets 2030-netværk og bidrage til kendskabet til FN’s verdensmål i offentligheden.

Simon Kjær
-

Simon Kjær Hansen

Direktør, Crown Princess Mary Center (KU), tidligere global direktør i C40, rådgiver Cabinet Office, UK.

Simon Kjær Hansen er leder af Crown Princess Mary Center (KU). Han er tidligere Global direktør i C40 Cities og har fungeret som rådgiver for to københavnske overborgmestre og i den engelske regerings Cabinet Office. Forfatter til bogen ”Et forsvar for storbyen”.

Sammen med Anders Lendager vil de diskutere, hvilken rolle storbyer spiller i den bæredygtige omstilling, og hvad det kommer til at betyde for storbyen som rejsedestination.

Hvordan kan storbyen fungere som et værn mod klimakrisen? De kommer ind på, hvordan arbejdsdeling, tæt og højt byggeri muliggør en bæredygtig livsform, som livet på landet ikke kan konkurrere med.