Planet Copenhagen Program

Breakout Session

Foto: Wonderful Copenhagen

Læs mere om de forskellige Breakout Sessioner

Breakout no. 1

Automatisering – Data og platforme til bæredygtig strategi v. Alina Klaseva, Chief Sustainability Officer BeCause

Kravene til troværdig repræsentation af virksomhedens bæredygtighedsindsatser skærpes, men hvordan kan vi udnytte automatisering, når vi skal indsamle data og give de rigtige svar til interessenter? Alina Klaseva vil fortælle om, hvordan du kan indsamle, verificere og enkelt kan kommunikere din virksomheds bæredygtighedsindsats i en digital platform. Ligesom du vil få mulighed for at kigge på din egen virksomheds status og teste, hvordan du både kan indsamle og kommunikere troværdigt.

Alina Klaseva er Chief Sustainability Officer i BeCause, som er en vækstende startup, der driver verdens første 'sustainability management hub'. En digital platform som flere hoteller og rejseportaler allerede bruger. BeCause er støttet af Innovationsfonden, Vækstfonden og Corde Invest. 

 

Breakout no. 2

Find vej i certificeringsjunglen v. Lars Ludvigsen, forfatter og konsulent LETZ CERTI

Certificeringer giver en virksomhed mulighed for at dokumentere sin indsats for at skabe mere bæredygtige produkter og hjælpe med omstilling af samfundet, ligesom de styrker kommunikationen med kunder, leverandører, medarbejdere og andre nøgleinteressenter. Lars Ludvigsen vil give inspiration til, hvordan din virksomhed finder vej i certificeringsjunglen, så det bliver nemmere at udvælge den eller de ordninger, som passer bedst til din virksomhed og virksomhedens produkter eller services.

Lars Ludvigsen er forfatter og forretningsudvikler i LETZ CERTI, der rådgiver virksomheder, forbrugere og andre om certificeringsordninger, herunder hvordan de kan bruges forretningsmæssigt og kommunikationsmæssigt. 

 

Breakout no. 3

Brug og giv til dit lokalsamfund v. Johan Galster, partner We Do Democracy

I turismens bevægelse spiller borgere og lokalsamfund en stadig større rolle. Muligheden for at deltage aktivt i dagligdagslivet blandt beboere og erhvervsdrivende i et særligt område, bliver netop det, turister rejser for at opleve. De kommer ikke kun for at se Nyhavn, men for at for at deltage og indgå i københavnerlivet. Så hvordan arbejder man som turistvirksomhed med sit lokalsamfund og med turister som midlertidige borgere?

I denne breakout session vil Johan Galster tage dig med rundt i mulighederne, udfordringerne og dilemmaerne i, hvordan man bruger sit lokalsamfund. 

Johan Galster er partner i We Do Democracy og ekspertrådgiver i demokratisk deltagelse. Johan er desuden medstifter af Demokrati Garage i NV, har stået bag Venligbolig Plus, har bestyrelsespost i Østerbro Teater og er uddannet ved Aarhus Universitet. 

 

Breakout no. 4

Transporten af turister v. Jørgen Ole Bærenholdt, Professor Institut for mennesker og teknologi, RUC

Transport til, fra og på destinationen fylder i turistens samlede klimaregnskab.  I denne breakout session vil Jørgen Ole Bærenholdt sætte fokus på transportens rolle i turismen. Han vil belyse, hvad man kan gøre, også som mindre turistvirksomhed, mens vi venter på nye teknologier og regulering. Og komme med bud på, hvordan turisternes mobile praksis kan bidrage til cirkulær økonomi og være vores svar på klimakrisen.

Jørgen Ole Bærenholdt er Dr. Scient. Soc., Professor i Samfundsgeografi ved Institut for Mennesker og Teknologi og Centre for Tourism Research (RUC).