Wonderful Copenhagen
Søndermarken

Cisternerne og Bakkehuset

Udendørs sanseoplevelse skal tiltrække gæster

Cisternerne er et underjordisk udstillingssted for samtidskunst, der vækker alle sanser. Bakkehuset er et museum med fokus på romantikken og guldaldertiden, og som derudover tilbyder servering fra dets kulinariske orangeri. Cisternerne og Bakkehuset er begge en del af Frederiksbergmuseerne. Udstillingsstedernes udfordring under COVID-19 er, at de ikke har allerede eksisterende formater der udnytter de coronavenlige, grønne områder, som de ligger i. 

I Kickstart Kulturturismen er disse to udstillingssteder gået sammen om at udvikle et nytænkende koncept, som kan skille sig ud fra andre kulturinstitutioner, således de effektivt kan tiltrække gæsterne, når der åbnes op for museerne igen, samt tilbyde en efterspurgt meroplevelse. Cisternerne og Bakkehuset vil i Kickstart Kulturturismen arbejde med et oplevelsesformat, der kombinerer gastronomiske vandringer i de omkringliggende parker med fortællinger og sanseoplevelser gennem en skræddersyet app.

I processen skal Cisternerne og Bakkehuset undersøge narrativet og brugerrejsen, som gæsten kommer på under oplevelsen. For at undersøge dette må udstillingsstederne afklare hvilket sansespektrum, der skal aktiveres hos gæsten under oplevelsen samt, hvilke elementer der således skal inddrages i formatet.

Klik her for at læse om de 16 andre kultur-test-labs og deres løsningsideer.